USFF vs. Mariehem SK


vs.   

Imorgon onsdag 31/3 så spelar Umeå Södra träningsmatch mot Mariehem SK på sin träningstid. Avspark klockan 17.30 på Gammliavallen.

Osäkert ännu hur matchen kommer att struktureras upp, om vi hinner med 2x45 minuter eller om det blir en match som går i 2x30 eller renutav 3x30 minuter. Det återstår att se. Mer information om detta dyker upp senare här i bloggen!

Umeå Södra i media 29/3


Umeå IK hade svårt att hitta målet
- Västerbottens-Kuriren skriver om matchen

Umeå IK segrade i genrepet
- Västerbottens Folkblad skriver

Umeå Södra - Umeå IK 1-3
- Damfotboll.com

USFF vs. Umeå IK 1-3Becker jagar Umeå IK's Rita Chikwelu

Det bjöds inte på något strålande väder igår (läs lördag) på Gammliavallen när USFF tog sig an lokalkonkurrenterna och damallsvenska Umeå IK. En match där vi fick känna på högt bolltempo, bra rörelse och snabba vändningar. Vi fick verkligen jobba tillsammans för att hitta bra positioner i försvarsspelet.


STARTELVAN MOT UMEÅ IK

Mv: Amanda Janzén (46')
B: Ragna Lestander - Nina Engström - Moa Westermark - Lisa Lantz
Mf: Ellinor Andersson (ca70') - Anna Forss - Emma Sundberg - Jennifer Boman (46')
Fw: Emelie Becker - Erika Blomstrand (ca70')

Avb: Sara Lindblom (46'), Anna Svärdsudd (46'), Mathilda Varmin (ca 70'), Emelie Strand (ca 70'), Hanna Emet, Johanna Ekenberg, Malin Johsson-Fredriksson

Mål i matchen

0-1 Sofia Jacobsson
0-2 Anna Paulson
1-2 Emelie Becker
1-3 Sofia Jacobsson


KOMMENTARER KRING MATCHEN


Spännande var det att möta ett nytt Umeå IK denna gång än när vi mötte dem i Damallsvenskan 2008. Som förväntat var det UIK som ägde mest boll och satte press på oss. Det märktes att de hade ett snabbare passningsspel och vi fick jobba och kommunicera med varandra för att avvärja deras anfall. Vi försvarar oss bra, och visar att vi orkar med att jobba hårt hela vägen trots att det är vi som jagar mest boll.

I andra halvlek kommer vi ut och gör mycket bättre ifrån oss. Vi får till ett bättre spel och skapar en del chanser. Det känns som vi vågar lite mer helt enkelt. Kvitteringen kommer också i den här perioden i matchen där Lantz snyggt hittar Emelie Becker i djupet som inte gör några misstag och rullar in den vid sidan om UIKs målvakt. Stundtals riktigt bra, och vi ska inte tas ifrån att resultatet i den andra halvleken är 1-1. (det stod 0-2 i halvtid till uik).

Nyttigt, lärorikt och roligt. Nu får vi ta med oss den här matchen in i den nya träningsveckan och slipa på de detaljer som behövs. Mindre än 3 veckor kvar till seriepremiär nu, och det börjar kännas i kroppen att det närmar sig!

Nr.15 - Jennifer Boman
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Jennifer Boman, va? Heter hon Jennifer? Nä, "Jempa" är vad hon alltid kallas. En talang hon nyligen visat oss är att hon är riktigt duktig på Scrapbooking. Jempa har bra speluppfattning, är säker med bollen och trygg i sitt spel.

Född: 1989
Position: Mittfält /Forward
Moderklubb: Spölands IF
Tidigare klubbar: Böle IF
Kom till Södra: 2009 (detta blir min andra säsong)
Arbete: Personlig Assistent
Familj: Mamma, Pappa, Storasyster och Lillasyster


För att bloggläsarna ska lära känna dig bättre, berätta vad Jempa Boman gör en dag när hon är ledig från fotboll?
Jag försöker att vara ute så mycket som möjligt, om vädret tillåter, packar gärna en ryggsäck med lite gott och kameran är såklart med. Finns det möjlighet till fiske så kanske det hänger med ett spö i väskan också.
Hälsar på så ofta jag kan hos min mormor och morfar för att fika, spela kort och bara ta vara på tiden som man får med dem.


Det här med Scrapbooking alltså, hur kom du in på det?
Jag har alltid tyckt om att pyssla med allt som man kan tänka sig att göra, egna smycken, virka/sticka mm. Min mamma är också väldigt "pysslig" av sig och vi tyckte att det verkade spännande med scrapbooking och kul att ge bort hemgjorda kort till födelsedagsbarn eller till jul. Det mest spännande med just srapbooking är att det sällan görs likadana kort och man har mest inspiration när man verkligen måste göra ett kort. 


Visade sig ju också att du är grym på att baka morotskaka, några fler dolda talanger vi inte vet om?
Haha, ibland har man tur och lyckas med bakning!
Tycker själv att jag är duktigt på att fotografera och gillar det väldigt mycket dessutom!


Tankar inför säsongen 2010?
Ett spännande år som jag hoppas och tror kan bli Södras år.


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Sammanhållningen i laget, det finns inte bättre tjejer att ha omkring sig. De finns där i alla lägen!


Vem blir årets utropstecken?
Laget som helhet.


Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
En apa klämde på mina bröst när jag var på resande fot i Asien... och sen har jag blivit attackerad av äckligt många blodiglar som sög sig fast överallt; i pannan, på händerna, på rumpan och de fanns även under skosulorna... Det var äckligaste jag någonsin varit med om!
(Det finns bildbevis för de som inte tror mig!)5 SNABBA MED JEMPA

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Hockey

Nr.14 - Ellinor Andersson
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Hör ni hysteriska skratt utanför ICA Berghem? Då är det "Elle" och Mathilda Varmin som sitter där och blivit sockerhöga på cocacola. Ellinor Andersson figurerar ofta i flicklandslagen, har grym speed med bollen och är urstark i närkamperna.

Född: 1992
Position: Innermittfält
Moderklubb: Furunäs/Bullmark IK
Tidigare klubbar: Furunäs/Bullmark IK
Kom till Södra: 2009 (a-laget), min andra säsong i år
Arbete: 2:a året på Fotbollsprogrammet på Östra Gymnasiet
Familj: Mamma, Pappa, Syster och bror


För att våra bloggläsare ska lära känna dig bättre, berätta vad Ellinor Andersson gör en dag när hon är ledig från fotboll?
En dag när jag är ledig från fotbollen så ligger jag ofta hemma, tittar på tv och kollar vad kylskåpet har att erbjuda vart och vartannat. Annars hänger jag med kompisar och spenderar en del meningslös tid vid datorn. Just nu ser jag om alla säsonger från ANTM också.


Det här med att bo så långt utanför stan bland alla korna och getterna, hur känns det? Längtar du efter en lägenhet inne i stan?
Självklart längtar jag efter ett eget ställe i stan med kortare väg och lite eget space. Och förhoppningsvis faller alla bitar med en ledig lägenhet och ekonomi på plats inom en snar framtid. Men att umgås med våra kor, hästar, grisar och getter som står på baksidan kan vara ganska skönt det också! :)


Tankar inför säsongen 2010?
Det kommer bli ett intressant år med en spännande mix av många gamla och nya spelare och förhoppningsvis får jag också uppleva att ta Umeå Södra till toppen!


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Vad ska man säga, kan bara hålla med föregående talare om sammanhållningen och alla sköna personer i laget! :)


Vem blir årets utropstecken?
Jadu, den var lite knepig, egentligen tror jag att vem som helst kan stiga fram eftersom alla spelare har den potentialen. Men Erika Blomstrand som har mycket speed och som är oerhört målfarlig kommer nog visa sig vass i år!


Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
Har alla säsonger av förhäxad och ser minst 2 avsnitt varje kväll innan jag går och lägger mig! Ett skönt sätt att koppla av innan sängdags.5 SNABBA MED ELLE

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Hockey

USFF vs. Umeå IK imorgon


vs.   

En spännande, tuff och inspirerande utmaning väntar oss i Umeå Södra imorgon lördag den 27/3 när vi möter Umeå IK på Gammliavallen. Matchstart klockan 15.00.

Otroligt kul att få möta ett Damallsvenskt topplag i uppladdningen inför serien 2010. Ett UIK med ett fräscht Champions Leauge avancemang i ryggen och ett gott självförtroende. I matcher mot allsvenska lag är det alltid ett tillfälle att lära sig och se vad som krävs för att vi ska kunna ta nästa steg i vår utveckling. Vi kommer att ge järnet, och det kommer säkerligen UIK också att göra när de har mindre än 2 veckor kvar till sin Damallsvenska seriepremiär.

Alla tillgängliga spelare är kallade till match.
Truppen ser ut som följande:

1. Amanda Janzén
3. Lisa Lantz
4. Moa Westermark
5. Ragna Lestander
7. Anna Forss
8. Nina Engström
10. Mathilda Varmin
13. Josefin Sandström
14. Ellinor Andersson
15. Jennifer Boman
16. Emma Sundberg
17. Emelie Strand
18. Hanna Emet
19. Sandra Lindqvist
20. Johanna Ekenberg
21. Erika Blomstrand
22. Emelie Becker
81. Malin Johnsson-Fredriksson
86. Sara Lindblom

Avstår spel imorgon

6. Victoria Forsmark (rehab av knä)
11. Vanessa Mångsén (rehab av knä)


Kom och se matchen imorgon på Gammlia, och vi ber om bättre väder än idag!

Nr.13 - Josefin Sandström
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Kärt barn har många namn, "Juppin", "Jossi", "Lilljoss" för att nämna några. Josefin Sandström är våran yngsta lirare som sprider glädje och alltid har nära till skratt. Målvaktstalangen som även brukar dyka upp i ett annat lag med blågula färger, flicklandslagets!

Född: 1993
Position: Målvakt
Moderklubb: Ersmarks IK
Tidigare klubbar: Ersmarks IK, Sandåkerns SK
Kom till Södra:
2009
Arbete: Idrottsprogrammet med inriktining natur. år 1
Familj: Mamma, pappa, storebror (singel), syster


För att våra bloggläsare ska lära känna dig bättre, berätta vad Josefin Sandström gör när hon är ledig från fotboll?
Jag sover gärna så länge som möjligt. Går jag inte i skolan så umgås jag med mina vänner, tittar på tv eller shoppar kläder. En hel del tid spenderas också vid datorn måste jag erkänna.


Hur är det att vara yngst i Umeå Södra? :)
Bortsätt från alla dessa barnskämt som droppar in titt som tätt från alla håll och kanter främst från Jonas "sugen" Sundberg så är det faktiskt ganska skönt att vara yngst. Jag har trots allt inte behövt göra alla dessa klassiska "junis-sysslor" så jag ser inga nackdelar alls faktiskt.


Det ryktas om att du bygger sandslott på matcherna och smygäter kinderägg, är det sant?
Svårt att bygga sandslott på konstgräsplanerna faktiskt,så det är falskt. Men jag måste erkänna att ett och annat kinderägg slinker ner på bortamatcherna dock så är det inte under matchtid såklart.


Du som är så ung, har du redan några framtidsdrömmar. Drömyrke? Resor, osv?
Framtidsdrömmar...det är en svår en. I fotbollsväg så drömmer jag om att spela så högt som möjligt i ligasystemet sen trappa ner i moderklubben Ersmarks IK. Yrkesmässigt så vill jag ha ett jobb som jag trivs med, tjäna gött med pengar vore ju en bonus också.


Tankar inför säsongen 2010?
Jag tror att det kommer bli en helt underbar säsong med Umeå Södra iår. Med stommen kvar i laget från förra året, ny tränare och några heta nyförvärv så kan det ju inte gå annat än helt rätt!


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Det bästa är såklart alla tjejerna i laget! Så enormt många härliga olika personligheter i ett och samma lag, det är underbart!


Vem blir årets utropstecken?
Årets utropstecken blir Emelie Becker. Hon har sett otroligt het ut nu på förssässongen så bli inte förvånad om ni får se massa härliga baljor från Bex i sommar.


Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
Jag spelar tetris på datorn X antal för många timmar/dag...5 SNABBA MED JOSSI

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Hockey

Nr.11 - Vanessa Mångsén
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Blivande musiklärare som gärna själv rockar loss med sitt eget band! Har en grym sångröst och en ball stil. Vanessa "Varre" Mångsén har dragits med en knäskada senaste säsongen och vi hoppas hon kommer tillbaka ut på planen i år och återtar sin plats som norrettans skytteligaledare, precis så som det brukar vara!

Född: 19383
Position: Forward
Moderklubb: Obbola IK
Tidigare klubbar: OIK, MSK, UDFF
Kom till Södra: Minns inte...typ 2003 kanske
Arbete: Student nu och arbetssökande till hösten
Familj: Pappa Christer, mamma Anette, syster Denise, katt Elvis & pojkvän Peder


För att våra bloggläsare ska lära känna dig bättre, berätta vad gör Vanessa Mångsén en dag när hon är ledig från fotboll?
För tillfället skriver jag mitt examensarbete på lärarprogrammet. Annars jobbar jag på ungdomsgårdarna i Holmsund och Obbola och passar på att snylta middag hos föräldrarna. Blir en hel del tid i gymet också men passar på att tokslappa i soffan framför en bra rulle. Allt som oftast hittar jag på äventyr med Peder. 


Du brukar ju rocka loss med ditt eget band, berätta om bandet!
Ja, vi heter då Kapten Kid och det Oändliga sommarlovet. Vi spelar svensk vispop och flörtar smått med 80-talets rocksolon. Är man suger på att höra hur det kan låta tycker jag man ska checka in oss på Spotify där vår första skiva ligger ute som släpptes våren -09.
Den absolut roligste spelningen var förra sommaren då vi spelade på Rådhustorget under Sommaren i City före Andreas Johnsson och hela torget för fullsmockat av folk. Grymt ljud, grym scen, grym publik!
Dessutom var vi en sväng på Holmöns Visfestival samma sommar och spelade för 500 tappra som tagit sig dit trots ösregnet. Det var stort.
Just nu håller vi på med inspelningen av våran andra platta som förhoppningsvis släpps i slutet av sommaren och vi planerar även att ge oss iväg på en miniturné genom vårat avlånga land under sommaren. 


Hur känns det i rehabiliteringen, är du tillbaka som skyttedrottning snart igen?
Det känns riktigt bra. Hoppas på att vara tillbaks i spel snart men enligt klyschan: skynda långsamt...mmm...
Haha...ja, det skulle ju sitta fint att bli det men mitt främsta mål med den här säsongen är att få knät starkt nog att hålla 90 min. När det målet är uppnått siktar jag mot nya mål, bokstavligt.


Tankar inför säsongen 2010?
Jag tror det kommer bli ett bra år för Södra. Känns i dagsläget tryggt både med organisationen, ledarstaben och spelartruppen. Tror stenhårt på att vi kommer vara uppe i toppen och fajtas om den allsvenska platsen.


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Skulle jag säga något annat än laget skulle jag ljuga. Vi är en familj. Göran är vår Big Momma!


Vem blir årets utropstecken?
Jag tror man ska hålla ett öga på Sandra Lindqvist. Hennes spelstil påminner lite om min egen när jag var ung (yngre) haha...


Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
Jag är grym i pingis. Det kommer att bli min fritidssysselsättning när kroppen inte håller för fotboll längre.
Hmm... Annars hänger jag gärna i biljardhallen en vardagkväll efter träningen.5 SNABBA MED VARRE

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla - (Peta och stick)
Innebandy - Hockey

Nr.10 - Mathilda Varmin
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

En av våra yngligar som älskar film och har alla topp-10 placeringar på sjukaste fotbollsskadorna listan. Mathilda "Mattis" Varmin har en bländande teknik och näsa för målet!

Född: 1992
Position: Forward
Moderklubb: Umeå Södra
Tidigare klubbar: Inga, södra i blodet!
Kom till Södra: 2007
Arbete: 2:a året på Fotbollprogrammet på Östra gymnasiet
Familj: Pappa Rickard, Mamma Ylva, Systrarna Moa och Mayah och bror Marcus


För att våra bloggläsare ska lära känna dig bättre, berätta vad Mathilda Varmin gör en dag när hon är ledig från fotboll?
Laddar hem så många osedda filmer som möjligt, bäddar ner mig i soffan och låter mig dras iväg. Annars umgås jag även med mina kompisar och är även ett galet biofreak som spenderar hela mitt studiebidrag på alla nya filmer som släpps.


Du bor ju ensam och är bara 17 år! Vad är det bästa vs. sämsta med att bo hemifrån?
Det bästa är att jag får göra i stort sätt vad jag vill när jag är hemma utan att få kommentarer om att jag är konstig, även att jag får laga den middag jag vill och slippa sånt som spenat och bönsallad (förlåt mamma). Det sämsta måste vara att jag är en hyperaktiv pratsam person, dvs att ha någon att konversera med hade ibland inte suttit fel, även att jag måste diska.. hatar att diska.


Du ser ju mycket film, har du några bra filmtips till våra läsare? Och kanske någon favoritskådespelare?
Jag är faktiskt mycket för gamla godingar som tex; Armageddon, Forrest Gump, Top Gun, The Shawshank redemption, Pearl Harbor, Dirty Dancing, Oliver Twist, Get over it, The adventure of Huckelberry Finn m.m. Men även nyare filmer som; Troja, 300, The Blind Side, My Sisters Keeper, Role Models, Seven Pounds, Step Brothers, Walk the Line, Law abiding citizen, Gridiron Gang mm.
Någon speciell favoritskådis tror jag inte att jag har men jag älskar filmer med Denzel Washington och även Will Farrell.


Tankar inför säsongen 2010?
Att jag hoppas att vi får ett samspelt lag med våra gamla och nya spelare tillsammans och hoppas självklart att vi ska ta oss till toppen! Att få spela ännu en säsong med Umeå Södras damer känns inget annat än underbart.


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Alla individer som spelar i vårt lag.


Vem blir årets utropstecken?
Ellinor Andersson tror jag kommer utvecklas grymt mycket i år eftersom förra året skenade hennes utvecklingskurva otroligt mycket och jag tror på detsamma i år!!


Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
Eftersom jag är otroligt pratsam så berättar jag oftast det mesta om mig själv även saker som vissa andra inte skulle berätta eller vill veta. Så tyvärr kommer jag inte på någonting nu.5 SNABBA MED MATTIS

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Hockey....(ingen, Hatar all sport med klubba)

Nr.8 - Nina Engström
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Luleå-jäntan som aldrig viker sig i en närkamp. Nina "Nena" Engström är rådgivaren som sover sig igenom alla bortamatchresor! Och ni skulle bara se underställsbrallorna hon hade i fjol!

Född:
10 januari 1987
Position: Mittback
Moderklubb: Bergnäsets AIK
Tidigare klubbar: Bälinge IF, Alviks IK
Kom till Södra: 2009 från Bälinge, 2:a året i Södra nu.
Arbete: Solidar Fondservice
Familj: Föräldrar med respektive, syskon och pojkvän.


För att våra bloggläsare ska lära känna dig lite bättre, vad gör Nina Engström en dag när hon inte spelar fotboll?
Jag sover ut, äter hotell frukost på Plaza, tar det allmänt lungt och avslutar dagen med en filmkväll.


Kan du berätta mer i detalj vad det är du gör på ditt jobb?
Jag jobbar på Solidar Fondservice, ett företag som förvaltar försäkringar och pensioner åt sina kunder. Jag är också Swedsec licensierad rådgivare som arbetar i kundtjänsten.


Du har ju flyttat runt lite, vad är det bästa med Luleå, Umeå respektive Uppsala?
Luleå kommer alltid vara hemma oavsett vart jag bor, där är jag uppvuxen och har jag min familj samt barndomsvänner. Bäst är de härliga sommarnätterna då det är ljust dygnet runt.

Uppsala är svårt att hitta något positivt om, men som student tror jag det är en bra stad vilket jag inte var då jag bodde där.

Bäst med Umeå är att jag trivs väldigt bra. Alla var väldigt öppna och välkommnande när jag flyttade till hit för ett år sedan ungefär.


Tankar inför säsongen 2010?
Ska bli en spännande säsong och hoppas vi som lag tar några kliv till från förra säsongen. Jag hoppas vi blir ännu mer samspelta och svårare för motståndarna att möta.


Vad är det bästa med Umeå Södra?
De sköna laget, finnen på bänken och det andra två :)


Vem blir årets utropstecken?
Becker


Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig.
Var med i Kannan på svt med min mellanstadieklass.5 SNABBA MED NENA

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla     Glidtackla, dribbla vad är de?! :)
Innebandy - Ishockey

Inget allvarligt med VickanVickan i kamp om bollen mot Mariehem säsongen 09.

Våran Vickan Forsmark skadades i knäet i matchen mot Piteå förra lördagen, men med stor lättnad har vi fått veta att det inte är någonting allvarligt.

Ett ledband i knäet blev lite tilltuktat, och med 3 veckors rehabträning ska våran fighter kunna vara tillbaka på planen igen. Ett mycket skönt besked för oss i södralägret, och vi alla håller tummarna för att Vickan ska få vara tillbaka till seriestarten den 17 April.

2 nya ledare till Umeå Södra FFBjörn-Åke Lingesten och Jari Kinnunen

Vi är glada att kunna presentera 2 förstäkningar i ledarstaben i Umeå Södra FF 2010.

Björn-Åke Lingesten
Kommer närmast från Umeå IK och är välkänd här i Umeå som instuktör på Idrottsprogrammet, Dragonskolan och även för sin egen talangutveckling i Björnligan. Björn-Åke kommer att vara ansvarig för satsningen i F17-riks och även teknik-talang utveckling i hela föreningen.

Jari Kinnunen
Målvaktsinstruktör som även han kommer närmast från Umeå IK och kommer som ni då förstår att ta ansvaret för talangutvecklingen av våra duktiga målvakter.

Vi i A-laget hälsar båda två varmt välkomna till föreningen och hoppas vi får träffa er mycket på A-lagsträningarna i framtiden!


Förändringar i truppen 2010Vickans härliga nickmål i segermatchen mot Mariehem på tunet 09.

Några små förändringar har skett i truppen 2010 efter att vi fått sena besked av spelare som valt att tacka nej till spel i Umeå Södra i år. Detta innebär att vi har 2 nya spelare i truppen att presentera, en back och en forward.

Spelarförluster 2010:

*
Patricia Hägglund (Grasshoppers, Schweiz)
* Maria Wictorsson (slutat)
* Catharina Wilén (slutat)

Förluster vi visste om tidigare


Anna Rehn (slutat)
Terese Andersson (slutat)
Anna Svärdsudd (slutat)
Jessica Lundberg (slutat)

Nyförvärv 2010:

Malin Johansson-Fredriksson, back (Umeå IK) NY!
Johanna Ekenberg, forward (Umeå Södra Ungdom) NY!

Nyförvärv vi visste om tidigare:

Erika Blomstrand, forward (Eskilstuna United)
Sandra Lindqvist, mittfält/forward (Umeå Södra Ungdom)
Hanna Emet, mittfält (FC United)


Truppen 2010 i dagsläget:


Målvakter

Amanda Janzén
Sara Lindblom
Josefin Sandström

Backar
Ragna Lestander
Nina Engström
Moa Westermark
Lisa Lantz
Malin Johansson-Fredriksson NY!

Mittfält
Emma Sundberg
Anna Forss
Ellinor Andersson
Jennifer Boman
Emelie Strand
Hanna Emet
Sandra Lindqvist

Forwards:
Victoria Forsmark
Emelie Becker
Vanessa Mångsén
Mathilda Varmin
Erika Blomstrand
Johanna Ekenberg NY!


Jätte roligt att se i besöksstatistiken att det är så många som följer Södra bloggen! Kommentera gärna och skriv om det är något ni saknar eller vill se mer av här i bloggen.
Tack för att ni visar intresse.


USFF vs. Själevad 7-1


Riktigt härligt vårväder med sol som strålade över Gammliavallen igår eftermiddag när Umeå Södra vann mot Själevad IK med klara 7-1. En match där vi hade bra variation och kreativa lösningar i våra anfall.


STARLEVAN MOT SJÄLEVAD

Mv: Josefin Sandström
B: Ragna Lestander - Nina Engström - Moa Westermark - Lisa Lantz
Mf: Ellinor Andersson - Anna Forss - Emma Sundberg - Jennifer Boman
Fw: Emelie Becker - Erika Blomstrand

Avb: Amanda Janzén(mv), Mathilda Varmin, Hanna Emet, Malin Johansson-Fredriksson, Emelie Strand, Sofia(södra ungdom).

Svårt att föra statistik med så mycket händelser i matchen, de som gjorde målen igår var
Emelie Becker 3, Lisa Lantz, Moa Westarmark (straff), Erika Blomstrand och Mathilda Varmin


KOMMENTARER KRING MATCHEN

Perfekta förhållande för en fotbollsmatch var det igår på gammliavallen, och det bjöds på många mål i vårsolen. Vi rullar boll på ett fint sätt och letar variation i vårt anfallsspel. Rätt tidigt i matchen kunde Becker enkelt driva förbi målvakten och slå in 1-0 till Södra. Bollinnehavet domineras av Södra men Själevad gav oss små ytor, framförallt på mitten när de spelade en 4-5-1 uppställning. Själevad kvitterar till 1-1 på en hörna där vi missar markeringarna vid borte stolpen och en själevadsspelare får till ett kanonskott som går rakt upp i närmsta krysset. På samma vis som Becker gjort så är Erika vaken på ett tillbakaspel och norpar bollen med sin kvickhet framför målvakten, rundar och slår enkelt in 2-1. Efter många fina anfall kommer tillslut också utdelningen i form av 3-1 där Lantz kommit med upp i offensiven och blir frispelad på bortre stolpen och med en resolut vrist utökar ledningen. Efter en hörnvariant så tar en Själevad spelare bollen med handen och straff till Södra. Moa tar hand om saken och sätter stensäkert 4-1. Becker som var otroligt het och löpvillig denna dag hann även med att göra 2 mål till, ett på en vacker framspelning av Elle som kommit runt på sin kant och slår bollen snett-inåt-bakåt till becks som bara behöver sätta dig bredsidan. Det andra kom när Forssa läste ett uppspel på mitten, vann bollen på och frispelade becker som iskallt satte bollen i mål. Mathilda gjorde ett piggt inhopp och dängde in 7-1 till Södra och hade även bud på fler!

En kul match att spela där vi kontrollerar händelserna på planen. Vi försöker hitta olika lösningar i anfallen och varierar vårt spel på ett bra sätt. En del nya positioner testades, ett nytt centralt mittfältspar med Forssa och Emma som fungerade bra, och Ellinor i ny position på vänsterkanten där hon tog för sig enormt och visade sin fina teknik. Även kul att se att vi fyller på med spelarna från backlinjen i anfallen där de tog klivet upp och följde med många gånger. Som tidigare nämnt så gör Becker en riktigt bra match, men hela laget visade glädje och offensiv vilja!


Nu laddar vi för en ny tuff vecka tillsammans med Steve och siktar in oss på en rejäl utmaning i form av match mot Umeå IK på lördag!

USFF vs. Själevad IKVS.     


Imorgon lördag den 20/3 går USFF in i sin tredje träningsmatch för i år, motståndet står denna gång seriesegrarna i division 2 - 2009 Självevad IK för. Avspark på Gammliavallen klockan 15.00.

Vi möter ett hårdsatsande Själevad IK från övik imorgon som vann Division 2 södra norrland men förlorade kvalet mot Östersund DFF och blev kvar i division 2. Målsättningen för klubben är glasklar, de vill tillbaka till division 1. Detta blir en inspirerande match där både USFF och Själevad satsar hårt inför den stundande säsongen.

Själevads tankar kring matchen imorgon kan ni läsa här!

Veckans träning har varit hård som vanligt, och vi fortsätter att köra tufft tillsammans med Steve och för varje match som går så får vi ett kvitto på att vi blir mer och mer fysiskt starka, vilket även gör oss mentalt starka!

Vi använder oss av alla tillgängliga i morgondagens match.
Preliminär trupp är:

1. Amanda Janzén (frågetecken kring sjukdom)
3. Lisa Lantz
4. Moa Westermark
5. Ragna Lestander
7. Anna Forss
8. Nina Engström
10. Mathilda Varmin
13. Josefin Sandström
14. Ellinor Andersson
15. Jennifer Boman
16. Emma Sundberg
17. Emelie Strand
18. Hanna Emet
19. Sandra Lindqvist
20. Johanna Ekenberg
21. Erika Blomstrand
22. Emelie Becker
81. Malin Johansson-Fredriksson

Avstår spel imorgon:


6.
Victoria Forsmark (skadade knäet mot Piteå)
11. Vanessa Mångsén (rehab av knä)
86. Sara Lindblom (känning i ljumskarna)


Vi har några spelare från A-laget som åker med Umeå Södra Ungdom ikväll upp till Luleå för att möta Alviks IK i Svenska cupen. Vi i A-laget önskar våra tjejer som åker med och hela Södra ungdom stort lycka till ikväll och vi håller alla tummar vi har för er.

USFF vs. Piteå IF 1-3


VS.


USFF fick en riktig värdemätare när man tog sig an ex-allsvenska Piteå IF hemma på Gammliavallen. Vi fick verkligen chans att träna på försvarsspelet och posititionsspelet. Piteå som förövrigt är favoriter till att ta hem segern av Norrettan 2010 visade att de hade högt tempo och satte hård press mot Södras försvar.

Trots den hårda träningsperiod vi är inne i visar vi att vi är fysiskt starka och orkar jobba hårt över 90 minuter utan problem. Det blir väldigt spännande att se hur det kommer att se ut när vi lättar från den hårda fysträningen och vänder till den rappa och explosiva träningsperioden.

Piteå vann rättvist och visade oss vad som krävs för att möta de favorittippade lagen i Norrettan 2010. Nu är det bara att fortsätta jobba hårt och målmedvetet och ha siktet inställt på seriepremiären mot Östersund den 17 April!

Under matchen så skadade sig Victoria Forsmark i knäet. Osäkert ännu vad det rör sig om och hur allvarligt det är. Vickan har igår varit och undersökt knäet och så snart vi får besked om vad det gäller så rapporterar vi här i bloggen.

Nr.7 - Anna Forss
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Lagets egen duracellkanin! Hon vet precis hur man ska springa för att trötta ut och runda motståndarlagets backlinje. En farlig vänsterfot som ställer till det för vilken försvarare som helst, det här är Anna "Forssa" Forss.

Född: 23 januari 1988
Position: Innermittfält
Moderklubb: Mariehem SK
Tidigare klubbar: Mariehem SK
Kom till Umeå Södra: Sommaren 2007, 4:e säsongen nu!
Arbete: Jobbar på klädbutiken Monki i UP2-gallerian
Familj: STOR! Mamma & Örjan, Pappa & Anna, 4 systrar, 1 bror. Pojkvän och katt!


För att våra bloggläsare ska lära känna dig lite bättre, Vad gör Anna Forss en dag när hon är ledig från fotboll?

Jag har stor passion för kläder, så jag strosar gärna omkring på stan och hänger inne i vår fina monkibutik. Även att få kvalitétstid med pojkvännen, vänner och framförallt småsyskonen är viktigt för mig. Är också en stor TV-serie nörd. "How i met your mother", "One tree hill", "The office" och "Big bang theory" är mina favoriter just nu!


Hur kommer det sig att du fastnat för just mode och shopping?
Det är något som vuxit fram med tiden. Läser mycket bloggar, streetstyle sidor och modeböcker. Sen jag började jobba på Monki så har passionen bara växt och växt och det är så kul att lära sig om olika material och att ta inspiration från olika människor och komponera ihop deras stilar till något alldeles eget. Favoritstilen för mig är feminint möter maskulint!


Har du några tips att ge till dem som inte har lika stor koll på mode? Vad är ett måste att ha i garderoben 2010?
Alltså det här med "måste-ha" grejer är något jag inte gillar. Det finns ingen norm över hur man ska klä sig. Dom ballaste människorna är dom som vågar ha sin alldeles egen stil och skiter i trender. En sak jag lärt mig dock är att ju vassare trenden det är, desto kortare livslängd har den. Men ska jag säga någonting så är transparenta, lätta material och jordnära färger något som är hett i vår. Även kavajer!!!


Tankar inför säsongen 2010?
Att vi ska fortsätta utvecklas som lag vilket kommer bli jätte spännande med en ny tränare som kommer tillföra mycket nytt i gruppen. Jag vill även fortsätta utvecklas själv på alla sätt, och kanske framförallt mitt offensiva spel. En självklarhet är att vi ska fortsätta att strida i toppen av Norrettan!


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Dom underbara tjejerna i laget! Vi har en sjukt bra sammanhållning. Även ledarna runtomkring är fantastiska, det är bra på alla sätt!


Vem blir årets utropstecken?
Victoria Forsmark tycker jag avslutade serien på ett grymt sätt förra året, och jag tror att hon kommer fortsätta att utvecklas och vara ännu vassare i år!


Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig?
Jag är sjukt barnslig. Det bästa jag vet är att umgås med småsyskonen (8 år, 3 år och 1 år) och sjunga barnvisor, se barnprogram och leka lekar.5 SNABBA MED FORSSA


Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Hockey

Bilder från senaste matchen.
ragge vinner bollen.vickan i närkamp om bollen.

Artiklar

Det är alltid spännande att läsa om vad motståndarlagets tränare säger efter matchen. Här kan ni läsa vad Länstidningen Östersund publicerade efter matchen. ÖDFF´s tränare säger bland annat: "Vi är också mindre rent fysiskt. De har fem-sex spelare runt 180 cm." Ett minst sagt spännande citat då Anna Forss med sina 160cm ändå vann varenda närkamp och löpduell på sin kant. Det sitter inte alltid i storleken! Vi har ett genomgående fysiskt starkt lag i år.

Ni kan även läsa Folkbladets artikel om Patricia.

/#4


Nr.6 - Victoria Forsmark
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Sveriges lägsta tyngdpukt och bruden som alltid får bollen med sig ur alla närkamper. En vinnarskalle av rang som skakat hand med Drottning Silvia, det här är Victoria "Vickan" Forsmark.

Född: 1985
Position: Forward /Mittfält
Moderklubb: Sävar IK
Tidigare klubbar: UDFF
Kom till Umeå Södra: 2003 (speluppehåll -06)
Arbete: Produktionsledare avverkning (vikariat), Holmen Skog
Familj: Mamma, pappa, bror


För att våra bloggläsare ska lära känna dig lite bättre, berätta vad Victoria Forsmark gör en dag när hon är ledig från fotboll?
Då umgås jag gärna med kompisar, tittar på fotboll, spelar gitarr eller bara njuter av att vara ledig, gärna ute i solen.


Du är ju färdig jägmästare nu till sommaren, vad kommer du göra härnäst?
Förhoppningsvis är jag färdig redan om ett par veckor och då blir det fest kan jag lova! Jag har ett vikariat t o m augusti, efter det vet jag inte vad som händer. 


Du är ju en hejare på att spela gitarr, när lärde du dig det?
Nu ska vi inte överdriva. Sommaren 2008 blev jag inspererad av en som kille spelade gitarr på en fest. Det var då jag gjorde mina första tappra försök och sedan dess har jag bara nött på. Stort tack till den som uppfann stämdosan!


Kan du inte berätta för oss om när du träffade Drottning Silvia?
Haha, ok. Det var när vi på skogis levererade julgranar till slottet. Jag fick ansvaret att hålla i en av granarna. Det var en liten cermoni med tal och sådant, tysk press var t o m där. Det var minusgrader, granen var tung och Victoria var nervös. Fick ju inte tappa granen på Silvia. Det gick i alla fall bra och jag fick även skaka hand med drottningen.  


Tankar kring säsongen 2010?
Tror att vi blir svårslagna i år.   


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Lagsammanhållningen!


Vem blir årets utropstecken?
Jag tror att det kan bli någon av Forssa, Becker eller Erika.


Avslutningsvis, berätta något vi inte vet om dig.
Har svårt för att se blod.


5 SNABBA MED VICKAN

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Hockey

ÖDFF vs. USFF 0-4


Vi tog en riktigt skön 4-0 seger borta mot Östersund DFF i eftermiddag.
Solen lyste över Jämtkraft Arena, ca -10 grader i luften och första gången ute på fullstor plan för i år.


STARTELVAN MOT ÖSTERSUND

Mv: Amanda Janzén
B: Ragna Lestander - Nina Engström - Moa Westermark - Lisa Lantz
Mf: Anna Forss - Emma Sundberg - Jennifer Boman - Sandra Lindqvist
Fw: Emelie Becker - Victoria Forsmark

Avb: Erika Blomstrand, Ellinor Andersson, Mathilda Varmin, Emelie Strand, Hanna Emet, Josefin Sandström


BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

40' - 0-1 av 22. Emelie Becker
46' - Byte USFF Ut: 1. Amanda Janzén In: 13. Josefin Sandström
46' - Byte USFF Ut: 19. Sandra Lindqvist In: 21. Erika Blomstrand
46' - Byte USFF Ut: 15. Jennifer Boman In: 14. Ellinor Andersson
51' - 0-2 av 6. Victoria Forsmark
61' - Byte USFF Ut: 6. Victoria Forsmark In: 10. Mathilda Varmin
61' - Byte USFF Ut: 22. Emelie Becker In: 18. Hanna Emet
70' - Byte USFF Ut: 5. Ragna Lestander In: 17. Emelie Strand
78' - 0-3 av 21. Erika Blomstrand
84' - 0-4 av 21. Erika Blomstrand


KOMMENTARER KRING MATCHEN

Lite pirrigt, mycket spännande och såklart väldigt roligt skulle man kunna beskriva de känslor vi hade inför den här premiär träningsmatchen för 2010. Matchen började lite nervöst, vi ville känna på positionerna, känna på passningarna och crossbollarna. Det tog inte länge innan vi hittade in i spelet och rullade boll på ett mycket fint sätt och bjöd inte Östersund på några chanser med ett säkert försvarsspel.
Till slut kom det rättvisa ledningsmålet 0-1 av Emelie Becker på en fin passning av Jempa Boman. Jempa bryter ett ÖDFF-uppspel och hittar Becker på fötterna som inte gör några misstag och placerar den vid bortre stolpen.

Vi gjorde många byten den här matchen, för att alla skulle få så mycket speltid som möjligt. I andra halvlek har vi hittat in i spelet lite mer, att använda ytorna och har rätt precision i passningarna. Det tog inte länge förrän Victora Forsmark kunde utöka ledningen till 0-2 efter ett mönsteranfall som slutligen hittade ut på Vickan som kom inskärandes från högerkanten via en fin passning av Erika Blomstrand.
Nu när det gått ännu längre in i matchen så visar vi fint tålamod i bollinnehavet och kan rulla boll och byta kant helt obehindrat. Erika Blomstrand kände att hon också ville presentera sig i målprotokollet som den målskytt som hon är så dängde hon dit både 0-3 och 0-4 i sin premiärmatch i Umeå Södra. Det andra av de 2 målen påpassligt framme på en retur efter Lisa Lantz stenhårda frispark.

4 mål framåt och 0 insläppta,
man kan inte säga annat än att det är ett helt klart godkänt betyg. Vi jobbade hårt på varje position över hela banan och det syns att vi är starka, att vi har tränat hårt och att det kommer ge oss utdelning. Det blir en väldigt spännande fortsättning på det här året, och vi laddar redan om batterierna inför nästa träningsmatch mot Piteå IF hemma på Gammliavallen nu på lördag.

Östersund DFF vs. USFFVS.                   Vi spelar vår första träningsmatch imorgon Lördag 6/3 och för motståndet står det nya norrettanlaget för 2010 Östersund DFF. Avspark kl. 15.30 på Jämtkraft Arena nere i Östersund.


Det blir spännande för laget imorgon i och med att det inte bara är första träningsmatchen, utan våran första entré ut på fullstor plan för i år. Den senaste månaden har varit tuff med många hårda träningspass och svettiga timmar i gymmet. Alla har jobbat väldigt hårt, och vi hoppas att det kommer att ge utdelning i vårt spel framöver. Vi ber till vädergudarna för sol och inte alltför många minusgrader, och vi kommer ge järnet imorgon, precis som vi alltid brukar!

( Matchreferat och en del annat dyker upp efter matchen på lördagkväll. )

Vi åker med alla spelare som finns till förfogande ner till Östersund imorgon, och truppen är följande.

1. Amanda Janzén
3. Lisa Lantz
4. Moa Westermark
5. Ragna Lestander
6. Victoria Forsmark
7. Anna Forss
8. Nina Engström
10. Mathilda Varmin
13. Josefin Sandström
14. Ellinor Andersson
15. Jennifer Boman
16. Emma Sundberg
17. Emelie Strand
18. Hanna Emet
19. Sandra Lindqvist
21. Erika Blomstrand
22. Emelie Becker

Avstår spel imorgon.

11. Vanessa Mångsén (rehab tränar sitt knä)
12. Maria Wictorsson (sjukdom)
23. Catharina Wilén
86. Sara Lindblom (känner av muskelskada)


Patricia Hägglund lämnar USFF
Patricia Hägglund tackar nej till Umeå Södra 2010.

Hon kommer redan på tisdag att flytta till Zürich i Schweiz och är nu spelklar för de Schweiziska serieledarna Grasshoppers Club Zürich.

Ett jättetråkigt besked för oss, men vi önskar såklart Patricia stort lycka till i den nya klubben och i det nya landet. Jag vet att jag talar för alla när jag säger att vi kommer sakna dig Patte, och vi hoppas att vi kommer få se dig i Södras gulblåa färger igen i framtiden.

En intervju med Patricia kommer såklart att komma upp på bloggen under dagarna om hennes tankar kring flytten och det spännande året hon har framför sig.

Nr.5 - Ragna Lestander
Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Skogsmulle tjejen som har ett eget finskt-tifo vid sidan av planen som vrålar "RAKKEEE"! Ragna Lestander eller "Ragge" som hon kallas har en bländande teknik så man långa vägar kan se att hon är en stjärna ur björnligan.

Född: 20 Februari 1985
Position: Ytterback
Moderklubb: Gimonäs CK
Tidigare klubbar: UDFF, Sunnanå
Kom till Södra: Säsongen 2004, 7:e säsongen iår.
Arbete: Studerar till jägmästare
Familj: Mamma, pappa, 2 systrar och pojkvän


För att våra bloggläsare ska lära känna dig lite bättre, berätta vad Ragna Lestander gör en dag när hon är ledig från fotboll?
Allra helst startar jag dagen med att få sova ut och äta en lååång frukost för att sedan umgås med nära och kära. Om jag gått i skolan eller jobbat kan det under kvällen bli en middag med familj eller vänner, en film eller kanske nått musik/teaterevenemang.


Du läser alltså till jägmästare på Skogis, hur kommer det sig att du valde en inriktningen?
Jag har alltid varit intresserad av djur och natur så jag var väl egentligen inne på veterinär först. Men jägmästare verkade vara en rolig utbildning med mycket praktiskt och sen har jag hört mycket bra om den från folk jag vet som gått den. Jag ångrar mig inte :)


Något framtida drömyrke?

Hmm, det är en rätt bred utbildning och hela tiden hittar jag nya saker jag intresserar mig av. Det lutar nog mot något med djur eller miljö men mer vet jag inte.


Tankar inför säsongen 2010?
Det kommer bli en väldigt spännande säsong i år med ny tränare och förhoppningsvis ska vi vara med och slåss i toppen.


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Helt klart lagsammanhållningen!


Vem blir årets utropstecken?
Svår fråga. Vem som heslt kan nog skrälla. Men Erika Blomstrand verkar ju vara en het målskytt!


Avslutningsvis, berätta något som vi inte vet om dig?
Jag höll på att missa ett plan till en match en gång. Det slutade med att en flygvärdinna fick stanna hemma och en passagerare fick sitta hos piloterna men jag kom med tillslut...5 SNABBA MED RAGGE

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Hockey

Nr.4 - Moa Westermark

Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Tjejen som även vunnit SM-guld i innebandy och som älskar One Tree Hill. Mittbacken med dom härliga genomskärarna på planen, det är Moa Westermark det.

Född: 28 augusti 1989
Position: Mittback
Moderklubb: Umeå Södra
Tidigare klubbar: Umeå IK U18
Kom till Umeå Södra (A-laget): Somaren 2005, går in i min 6:e säsong.
Arbete: Jobbar på AllTele AB
Familj: Mamma, Pappa, Syster, Pojkvän


För att våra bloggläsare ska lära känna dig lite bättre, berätta vad Moa Westermark gör när hon är ledig från fotboll?
Umgås med familj, vänner och pojkvän. Ser även massor av fotboll på TV, helst Premier Leauge.
Något favoritlag i Premier Leauge?
Inte sådär i hjärtat, men i år har jag hejat mest på Manchester City.


Tankar inför säsongen 2010?
Att alla spelare ska ta ett kliv framåt i utvecklingen och självklart att vi ska slåss i toppen av serien!


Du var ju så grym i innebandy, hur kom det sig att du slutade?
Inför gymnasiet hade jag faktiskt planerat att söka till innebandygymnasiet istället för fotboll, men en vis man sa att det var "galet" att göra det. Som tur var lyssnade jag på det och valde fotbollsgymnasiet istället. Klubban lades på hyllan.
Så du kommer alltså inte återuppta innebandykarriären någon gång i livet?
Jag tror faktiskt inte det, jag provtränade med ett lag för 2 år sedan men insåg snabbt att klubban hörde hemma på hyllan. Suget har tyvärr försvunnit helt, nu tittar jag bara på innebandy.


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Utan tvekan tjejerna i laget, vi har en bra blandning på allt som behövs i ett lag!


Vem blir årets utropstecken?

Erika Blomstrand, jag tror hon kommer göra många viktiga mål.


Avslutningsvis, berätta något som vi inte vet om dig!
Jag drömmer om ALLT jag tänker på. Det blir ofta sjuka, roliga, härliga, konstiga och ibland läskiga mixar av allt!5 SNABBA MED MOA

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Ishockey

Nr.3 - Lisa Lantz

Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Näst på tur är tjejen med det härliga tillslaget och som är lagets alldeles egna Anna Skipper. Undra om det är hon som kommer bli den nästa programledaren i "Du är vad du äter", våran Lisa Lantz.

Född: 26 augusti 1987
Position: Högerkanten
Moderklubb: Delsbo IF
Tidigare klubbar: IF Team Hudik, Sundsvall DFF, Bälinge IF
Kom till Södra: 2009 från Bälinge, 2:a säsongen i år.
Arbete: Jobbar på Café "Barista" i MVG-gallerian
Familj: Mamma, pappa, 2 bröder, 1 syster och pojkvän


För att bloggläsarna ska få lära känna dig lite bättre, berätta vad Lisa Lantz gör en dag när hon är ledig från fotboll?
Tar de bara lugnt och njuter av livet.


Vad har du för tankar kring serien 2010?
Jag hoppas det blir ett roligt år med många nya utmaningar. Jag vet att all slit vi lägger ner nu på försäsongen kommer att gynna oss under serien så de ser ja framemot att få vara med om!


Det ryktas om att du har fått ett nytt jobb, grattis! Berätta om det!
Ja, de känns riktigt bra. Jag ska börja jobba på T-shirt store i MVG-gallerian. Ja ska kombinera Barista och T-shirt store. Det kommer att bli så skönt och framför allt roligt med variation i vardagen!


Har du några bra matlagsningstips och hälsosamma råd till våra bloggläsare?
Haha.. Äta bör man annars dör man! ;) Just nu är de väldigt mycke kycklinggryta me kokosmjölk och grönsaker. Det kan ja starkt rekomendera. Lite grön curry i den grytan också så blir de mums!


Vad är det bästa med Umeå Södra?
Det bästa med Umeå Södra är att vi har en bra lagsammanhållning. Det är riktigt roliga tjejer i laget! De sägs en del flosklar ibland...


Vem blir årets utropstecken?
Årets utropstecken kommer att bli lagets vilja att bli bättre, viljan att vinna matcher, viljan att träna och träna.


Avslutningsvis, kan du berätta något som ingen vet om dig?
Är en hejare på styrdans...  5 SNABBA MED LANTZ

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet, denna är svår, ja måste säga båda!
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Ishockey

Nr.1 - Amanda Janzén

Här kommer det komma presentationer av alla spelarna i laget, och ni kan finna alla dessa under "Lär känna våra spelare" i kategorivalen till höger i bloggen.

Vi går såklart i nummerordning, och vi börjar med en av våra duktiga målvakter Amanda Janzén, eller "Mando" som vi brukar kalla henne. En riktig veteran i Umeå Södra trots sin ringa ålder, SJÄTTE säsongen i år!

Född:
3 mars 1990
Position: Målvakt
Moderklubb: Umeå Södra
Tidigare klubbar: -
Kom till Södra (A-laget): 2005, Går in i min 6:e säsong.
Arbete: Lite överallt
Familj: Mamma, Pappa, Syster, 2 hundar och pojkvännen.


För att bloggläsarna ska få lära känna dig bättre, berätta vad Amanda Janzén gör när hon är ledig från fotboll?
Jag försöker spendera all min tid med kompisar, pojkvän och såklart familjen. Nu börjar även min TV-period så efter träningarna kommer jag sitta fastklistrad framför bland annat Grey's Anatomy och CSI.


Hur känns kroppen såhär i den tuffa träningsperioden vi är inne i?
Sjukt sliten! Min kropp känns inte som 20 år längre, snarare som 80!


Tankar inför säsongen 2010?
Jag tror det kommer bli ett sjukt roligt och intressant år med tanke på vårt lag och vår nya coach som jag tror kan tillföra något nytt. Jag hoppas vi klarar att hålla oss i toppen och förhoppningsvis avancera oss upp till damallsvenskan igen!


Vad är det bästa med Umeå Södra?

Det är helt klart tjejerna i laget. Vi har en sådan otroligt bra lagsammanhållning och jag trivs varje sekund med brudarna.


Du blev ju uttagen till landslagsläger nu i början på året, stort grattis, berätta om det!
Ååh, tack! Det kom faktiskt som en stor chock med tanke på att jag inte varit med efter min knäskada. Men självklart blev jag glad, och lägret gick bra tycker jag. Jag hade inte så höga krav på mig själv till detta läger utan tog det bara som en rolig och utmanande fotbollsvecka.


Vem blir årets utropstecken?
Jag tror nyförvärvet Erika Blomstrand kan bli vass i år. Hon är en notorisk målskytt sedan tidigare i Eskilstuna och jag hoppas att hon fortsätter med målgörandet även hos oss!


Avslutningsvis, berätta något som ingen vet om dig.

Min biologiska farfar är en känd trollkarl!5 SNABBA MED MANDO

Löpduell - Närkamp
Gympass - Löppass
Gammliavallen - Tegstunet
Dribbla - Glidtackla
Innebandy - Ishockey


RSS 2.0