Umeå Södra i media 29/6Bild från Västerbottens Folkblad


Bild från Västerbottens-Kuriren

Västerbottens Folkblad
-"Sundberg södras hjälte"

Västerbottens-Kuriren
-"Södra tog fjärde raka"

Damfotboll.com
-"Norrettan: Bara 1-0 för Umeå Södra mot Västerås BK30"

USFF vs. Västerås BK30 1-0


STARELVAN MOT VÄSTERÅS BK30

Mv: Amanda Janzén
B: Maria Wictorsson, Nina Engström, Moa Westermark, Lisa Lantz
Mf: Anna Forss, Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Victoria Forsmark(75'),
Fw: Emelie Becker(55'), Patricia Hägglund

Avb: Jennifer Boman(55')(86'), Ragna Lestander(75'), Anna Svärdsudd(86'), Sara Lindblom


BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN:
44' - Mål 1-0 till Södra, Nr.16 Emma Sundberg
55' - Ut: Emelie Becker In: Jennifer Boman
75' - Ut: Victoria Forsmark In: Ragna Lestander
86' - Ut: Jennifer Boman In: Anna Svärdsudd


KOMMENTARER KRING MATCHEN:

I den gassande solen på Umedalens IP tog Södra i söndags emot Västerås BK30. Just solen och den över 30 gradiga värmen visade sig påverka spelet hos båda lagen. I den första halvleken började lagen med att känna på varandra och i den andra delen av första halvleken så tog södra över och rullade fin fotboll, hittade våra innermittfältare på ett bra sätt och skapade en handfull målchanser vi borde ha förvaltat bättre. Båda våra forwards Becker och Patricia hade några riktigt fina lägen men bollen ville inte in. I slutet av den första halvleken kunde istället Emma Sundberg påpassligt trycka in en rättvis 1-0 ledning till södra efter en stolpnicksretur av Emelie Becker. Man skulle kunna säga att vi borde ha gjort både 2-0 och 3-0 i första.

I den andra halvleken så gick många spelare från vardera lag på knäna pågrund av värmen. Det blev mer omställningsfotboll och trötta huvuden gjorde att felpassningsprocenten var väldigt hög. Trots en dåligt genomförd andra halvlek så kan södra kontrollerat hålla i resultatet matchen igenom och går hem med alla dom sköna 3 poängen!!

Noterbart kring denna match är att Emma Sundberg gör sitt första seriemål för Umeå Södra, och att det är första matchen som Södra får hålla nollan i årets norretta.


4:e RAKA SEGERN FÖR SÖDRA


Efter mål av Emma Sundberg i den 44:e minuten så tog södra hem segern mot Västerås BK30 med 1-0 idag i den minst 30gradiga värmen på Umedalens IP. Efter en stark första halvlek där vi borde satt både 2-0 och 3-0 så lyckades vi hålla ifrån i den andra halvleken och vara kyliga och gå hem med alla 3 poängen från dagens fajt. Grymt bra tjejer!

Matchreferat kommer imorgon.

Vickans elva

Värt att notera är att våran Victoria Forsmark leder VF-coachen med sina 101.1p. Fortsätt såhär med coachningen Vickan, vi hejar på dig! :)

Här är laget som tagit henne till coachledning:

USFF - Västerås BK 30


Mariehem SK vs USFF 3-4STARTELVAN MOT MARIEHEM SK

Mv:
Amanda Janzén
B: Lisa Lantz, Moa Westermark, Maria Wictorsson, Ragna Lestander
Mf: Viktoria Forsmark, Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Anna Forss
F: Emelie Becker(67'), Patricia Hägglund

Avb: Anna Svärdsudd, Sandra Lindqvist, Jennifer Boman (67'), Nina Engström, Sara Lindblom

Byten under matchen
67' - Ut: Emelie Becker In: Jennifer Boman


KOMMENTARER OM MATCHEN

Derby är derby, det var vi väl medvetna om innan gårdagens match. Vi visste att det inte skulle spela någon roll att vi är ex. damallsvenska och Mariehem nykomlingar. I derbyn händer allt!! Dom första minuterna hade Mariehem mest boll. Rullade fin fotboll och skapade vassa målchanser, bland annat en frispark i ribban från Kapstad. Trots detta kunde vi på en halvkontring göra 1-0 genom Patricia Hägglund. Kanske inte helt rättvist om man ser till inledningen, men det gäller att vara effektiv. Vi kunde succesivt skapa en del fina anfall och fick dessutom en straff (som tyvärr inte gick i mål) innan vi i minut 42 kunde göra 2-0 genom Lisa Lantz. Dessvärre kunde Mariehem hämta igen till 2-1 precis innan halvtidsvila, ett mål som gjordes av Andrea Collén.

I andra halvlek kunde vi förstå att solen ställde till det för Mariehems målvakt i första halvlek, för den var riktigt otäck. Efter ett missförstånd mellan back och målvakt kunde Mariehems Marielle Sikström göra 2-2. Vi fortsatte att mala på, trots att spelet verkligen inte fungerade som det gjort de två senaste matcherna. Men i minut 53 kunde Ellinor Andersson göra 3-2 genom ett klockrent volleyskott och bara 3 minuter efter satte Patricia Hägglund 4-2 med sin vänsterdojja. Men matchen var verkligen inte avgjord bara för det. Mariehem fortsatte att skapa chanser och var nära på två hörnor innan dom efter den tredje hörnan kunde göra 4-3. Rysare! Därefter plattades matchen av något. Det skapade några halvchanser hit och några halvchanser dit innan dommaren kunde blåsa av matchen.

Otroligt skönt med tre poäng och derbyseger! Spelmässigt kanske vi inte var det bättre laget i den här matchen, men sett till effektivitet var vi bättre och det var det som gav oss segern igår.

Nu får vi ledigt över helgen innan vi drar igång med en ny träningsvecka. Nästa motståndare blir Västerås BK 30.

DERBYSEGER FÖR SÖDRA!!


Umeå Södra gick segrande ur striden mot MSK med 3-4!
Mer info om matchen kommer imorgon.

Mariehem SK vs USFF

Även fast vi har "bortamatch" så gör vi självklart reklam för årets derby!


USFF vs Bollstanäs 3-1

STARTELVAN MOT BOLLSTANÄS SK

Mv:
Sara Lindblom
B: Maria Wictorsson, Moa Westermark, Nina Engström, Ragna Lestander (44')
Mf: Lisa Lantz, Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Anna Forss(90')
F: Emelie Becker(84'), Viktoria Forsmark

Avb: Patricia Hägglund (in 44'), Anna Svärdsudd (in 84'), HannaLis Jaadla (in 90'), Jennifer Boman, Amanda Janzén

Byten under matchen
44' - Ut: Ragna Lestander In: Patricia Hägglund
84' - Ut: Emelie Becker In: Anna Svärdsudd
90' - Ut: Anna Forss In: HannaLis Jaadla


KOMMENTARER KRING MATCHEN

Än en gång klev vi ut på banan med en inställning att vilja vinna och framförallt att ha roligt på planen. Dom första minuterna blev vi aningen nedtryckta av Bollstanäs. Det tog ett par minuter innan vi kom in i spelet och kunde börja bygga upp vårt anfallsspel. Vi spelade verierat och kunde skapa ett flertal riktigt bra lägen. Vickan brände öppet mål i mitten av första halvlek, men fick sedan i minut 35 trycka in 1-0. Underbart! I halvtid kände vi oss relativt nöjda. Vi hade förutom öppet mål några bra djupledsbollar där Emelie Becker var ruskigt nära på att få sätta både en och två bollar. Till andra halvlek ville vi få anfallen längre. Om anfallen blev så mycket längre vet jag inte, men vi fortsatte i alla fall att skapa. Bara några minuter in i andra halvlek slog Emma ett klockrent inlägg från högerkanten in till Patricia som bara behövde sätta ditt skallen. 2-0!! Bollstanäs kom in lite mer i mitten på andra och vi blev aningen stressade och ihåliga i försvarsspelet. Vi hade en period av andra där vi blev för korta och trånga i vårt spel. Under den perioden kunde dom göra 2-1 och hade även några andra halvdanna chanser. Bollstanäs satsade framåt vilket resulterade till större ytor för oss. När vi åter igen började spelade smartare och längre bakom deras backlinje kunde vi trycka upp, och i 88e minuten kunde Anna Forss göra 3-1. Observera att hon gjorde målet med sin HÖGERDOJJA, som hon annars Aldrig använder! Tre poäng i hamn och ännu mer glädje till fotbollen! Underbart att få vinna på hemmaplan.

Kan även nämnas att HannaLis från Estland gjorde sin sista match med oss igår. Idag åker hon tillbaka till Estland igen. Vi vill självklart tacka för månderna hon varit hos oss. Det har varit en bra tid! :) Lycka till i fortsättningen HannaLis!


Nu laddar vi om batterierna till onsdag då det är DERBY! Finns inget annat än seger som gäller då!!!!

Umeå Södra i media 15/6bild från västerbottens folkblad


bild från vk.se


Västerbottens Folkblad
-"Umeå Södra tog årets första hemmaseger"

Västerbottens-Kuriren
-"Södra har hittat flytet"

Damfotboll.com
-"Norrettan: Umeå Södra tog ny trepoängare"

Inför helgens matchNästan en hel träningsvecka har gått sedan vi mötte Rågsved borta i Stockholm och vann med 3-1. Den matchen gav oss inte bara tre poäng utan också enormt mycket glädje till fotbollen. Det är iaf min känsla. Jag hade innan den matchen inte varit med och vunnit en seriematch sedan premiären mot Sunnanå förra året, vilket självklart sätter sig i huvudet. Men att i söndags få vara med och spela och se hur otroligt bra anfallsfotboll vi kan spela, hur mycket vilja det finns i alla spelare både på och utanför planen gav otroligt mycket. Glädje, hopp och tro. 

På söndag spelas Norrettans 8e omgång och vi tar emot Bollstanäs på Gammliavallen. Dom har börjat serien bra och ligger trea med 15p. Vi har under veckan nött otroligt mycket på inlägg och avslut, så på söndag ska vi se till att Bollstanäs har betydligt fler insläppta mål än vad dom har i nuläget.

Kom och heja fram oss till tre nya poäng. Allt stöd behövs!

/#4

Rågsveds IF vs. USFF 1-3


Jag tycker vi struntar i infon från matchen mot Kvarnsveden och kör en sammanfattning på Rågsvedsmatchen istället, en match som vi mycket hellre pratar om.


STARTELVAN MOT RÅGSVEDS IF

Mv:
Amanda Janzén
B: Maria Wictorsson, Moa Westermark, Nina Engström, Ragna Lestander
Mf: Lisa Lantz, Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Anna Forss (86')
F: Emelie Becker (60'), Viktoria Forsmark (86')


Avb: Patricia Hägglund (in 60'), Anna Svärdsudd (in 86'), HannaLis Jaadla (in 86'), Sandra Lindqvist, Sara Lindblom

Byten under matchen
60' - Ut: Emelie Becker In: Patricia Hägglund
86' - Ut: Anna Forss In: Anna Svärdsudd
86' - Ut: Viktoria Forsmark In: HannaLis Jaadla

KOMMENTARER KRING MATCHEN

Innan matchen lovade vi oss själv att gå ut och ha kul. Släppa loss totalt och spela den fotboll vi vet att vi kan spela. Det var precis det vi gjorde, från minut 1 till minut 93. Det här är nog första matchen vi har ett sånt lugn igenom hela laget.  Vi rullar boll efter marken och varierar det korta spelet med det långa. Vi har ett vändningsspel, en spelbredd, fina inlägg, folk i straffområdet, en vilja att vinna varje 1a och 2a-boll, fina djupledslöpningar, offensiva ytterbackar och en stabil defensiv. En sån här match vill vi inte ens säga att vi kunde ha gjort något bättre, för vi vann med 3-1  (som egentligen var 3-0) och vi hade så otroligt roligt tillsammans ute på planen. Nu får vi hoppas att det fina spelet kan hålla i sig och att glädjen på planen kan tas fram till helgen då vi möter Bollstanäs. Vore otroligt roligt att få visa hemmapubliken att vi kan!!

- Det första målet gjordes efter ett mönsteranfall. Lisa kom runt på kanten, slog ett hårt och perfekt inspel till Forss som bara behövde sätta dit foten.
- Andra målet kom efter sn fin djupledsboll av Forss. Becker kom fri, såg att målvakten var långt ute och la behärskat en grymt snygg lobb över målvakten och in i mål.
- Tredje målet är (hör och häpna) på en fast situation. Det blir lite tilltrasslat och bollen dimper ner precis framför mål där både Patricia och Elle finns placerade. Patricia petar bollen in mot mål och Elle kommer och skjuten in den ordentligt.

UNDERBART!

RSS 2.0