-"Norrettan: Bara 1-0 för Umeå Södra mot Västerås BK30"

Mf: Anna Forss, Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Victoria Forsmark(75'),
Fw: Emelie Becker(55'), Patricia Hägglund

Avb: Jennifer Boman(55')(86'), Ragna Lestander(75'), Anna Svärdsudd(86'), Sara Lindblom

BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN:
44' - Mål 1-0 till Södra, Nr.16 Emma Sundberg
55' - Ut: Emelie Becker In: Jennifer Boman
75' - Ut: Victoria Forsmark In: Ragna Lestander
86' - Ut: Jennifer Boman In: Anna Svärdsudd

KOMMENTARER KRING MATCHEN:

I den gassande solen på Umedalens IP tog Södra i söndags emot Västerås BK30. Just solen och den över 30 gradiga värmen visade sig påverka spelet hos båda lagen. I den första halvleken började lagen med att känna på varandra och i den andra delen av första halvleken så tog södra över och rullade fin fotboll, hittade våra innermittfältare på ett bra sätt och skapade en handfull målchanser vi borde ha förvaltat bättre. Båda våra forwards Becker och Patricia hade några riktigt fina lägen men bollen ville inte in. I slutet av den första halvleken kunde istället Emma Sundberg påpassligt trycka in en rättvis 1-0 ledning till södra efter en stolpnicksretur av Emelie Becker. Man skulle kunna säga att vi borde ha gjort både 2-0 och 3-0 i första.

I den andra halvleken så gick många spelare från vardera lag på knäna pågrund av värmen. Det blev mer omställningsfotboll och trötta huvuden gjorde att felpassningsprocenten var väldigt hög. Trots en dåligt genomförd andra halvlek så kan södra kontrollerat hålla i resultatet matchen igenom och går hem med alla dom sköna 3 poängen!!

Noterbart kring denna match är att Emma Sundberg gör sitt första seriemål för Umeå Södra, och att det är första matchen som Södra får hålla nollan i årets norretta.

4:e RAKA SEGERN FÖR SÖDRA

Efter mål av Emma Sundberg i den 44:e minuten så tog södra hem segern mot Västerås BK30 med 1-0 idag i den minst 30gradiga värmen på Umedalens IP. Efter en stark första halvlek där vi borde satt både 2-0 och 3-0 så lyckades vi hålla ifrån i den andra halvleken och vara kyliga och gå hem med alla 3 poängen från dagens fajt. Grymt bra tjejer!

Matchreferat kommer imorgon.

Vickans elva

Värt att notera är att våran Victoria Forsmark leder VF-coachen med sina 101.1p. Fortsätt såhär med coachningen Vickan, vi hejar på dig! :)

F: Emelie Becker(67'), Patricia Hägglund

Avb: Anna Svärdsudd, Sandra Lindqvist, Jennifer Boman (67'), Nina Engström, Sara Lindblom

Byten under matchen
67' - Ut: Emelie Becker In: Jennifer Boman

KOMMENTARER OM MATCHEN

Derby är derby, det var vi väl medvetna om innan gårdagens match. Vi visste att det inte skulle spela någon roll att vi är ex. damallsvenska och Mariehem nykomlingar. I derbyn händer allt!! Dom första minuterna hade Mariehem mest boll. Rullade fin fotboll och skapade vassa målchanser, bland annat en frispark i ribban från Kapstad. Trots detta kunde vi på en halvkontring göra 1-0 genom Patricia Hägglund. Kanske inte helt rättvist om man ser till inledningen, men det gäller att vara effektiv. Vi kunde succesivt skapa en del fina anfall och fick dessutom en straff (som tyvärr inte gick i mål) innan vi i minut 42 kunde göra 2-0 genom Lisa Lantz. Dessvärre kunde Mariehem hämta igen till 2-1 precis innan halvtidsvila, ett mål som gjordes av Andrea Collén.

I andra halvlek kunde vi förstå att solen ställde till det för Mariehems målvakt i första halvlek, för den var riktigt otäck. Efter ett missförstånd mellan back och målvakt kunde Mariehems Marielle Sikström göra 2-2. Vi fortsatte att mala på, trots att spelet verkligen inte fungerade som det gjort de två senaste matcherna. Men i minut 53 kunde Ellinor Andersson göra 3-2 genom ett klockrent volleyskott och bara 3 minuter efter satte Patricia Hägglund 4-2 med sin vänsterdojja. Men matchen var verkligen inte avgjord bara för det. Mariehem fortsatte att skapa chanser och var nära på två hörnor innan dom efter den tredje hörnan kunde göra 4-3. Rysare! Därefter plattades matchen av något. Det skapade några halvchanser hit och några halvchanser dit innan dommaren kunde blåsa av matchen.

Otroligt skönt med tre poäng och derbyseger! Spelmässigt kanske vi inte var det bättre laget i den här matchen, men sett till effektivitet var vi bättre och det var det som gav oss segern igår.

Nu får vi ledigt över helgen innan vi drar igång med en ny träningsvecka. Nästa motståndare blir Västerås BK 30.

DERBYSEGER FÖR SÖDRA!!

Umeå Södra gick segrande ur striden mot MSK med 3-4!
Mer info om matchen kommer imorgon.

Mariehem SK vs USFF

Även fast vi har "bortamatch" så gör vi självklart reklam för årets derby!

USFF vs Bollstanäs 3-1

STARTELVAN MOT BOLLSTANÄS SK

Mv:
Sara Lindblom
B: Maria Wictorsson, Moa Westermark, Nina Engström, Ragna Lestander (44')
Mf: Lisa Lantz, Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Anna Forss(90')
F: Emelie Becker(84'), Viktoria Forsmark

Avb: Patricia Hägglund (in 44'), Anna Svärdsudd (in 84'), HannaLis Jaadla (in 90'), Jennifer Boman, Amanda Janzén

44' - Ut: Ragna Lestander In: Patricia Hägglund
84' - Ut: Emelie Becker In: Anna Svärdsudd
90' - Ut: Anna Forss In: HannaLis Jaadla