USFF vs. Själevad 7-1


Riktigt härligt vårväder med sol som strålade över Gammliavallen igår eftermiddag när Umeå Södra vann mot Själevad IK med klara 7-1. En match där vi hade bra variation och kreativa lösningar i våra anfall.


STARLEVAN MOT SJÄLEVAD

Mv: Josefin Sandström
B: Ragna Lestander - Nina Engström - Moa Westermark - Lisa Lantz
Mf: Ellinor Andersson - Anna Forss - Emma Sundberg - Jennifer Boman
Fw: Emelie Becker - Erika Blomstrand

Avb: Amanda Janzén(mv), Mathilda Varmin, Hanna Emet, Malin Johansson-Fredriksson, Emelie Strand, Sofia(södra ungdom).

Svårt att föra statistik med så mycket händelser i matchen, de som gjorde målen igår var
Emelie Becker 3, Lisa Lantz, Moa Westarmark (straff), Erika Blomstrand och Mathilda Varmin


KOMMENTARER KRING MATCHEN

Perfekta förhållande för en fotbollsmatch var det igår på gammliavallen, och det bjöds på många mål i vårsolen. Vi rullar boll på ett fint sätt och letar variation i vårt anfallsspel. Rätt tidigt i matchen kunde Becker enkelt driva förbi målvakten och slå in 1-0 till Södra. Bollinnehavet domineras av Södra men Själevad gav oss små ytor, framförallt på mitten när de spelade en 4-5-1 uppställning. Själevad kvitterar till 1-1 på en hörna där vi missar markeringarna vid borte stolpen och en själevadsspelare får till ett kanonskott som går rakt upp i närmsta krysset. På samma vis som Becker gjort så är Erika vaken på ett tillbakaspel och norpar bollen med sin kvickhet framför målvakten, rundar och slår enkelt in 2-1. Efter många fina anfall kommer tillslut också utdelningen i form av 3-1 där Lantz kommit med upp i offensiven och blir frispelad på bortre stolpen och med en resolut vrist utökar ledningen. Efter en hörnvariant så tar en Själevad spelare bollen med handen och straff till Södra. Moa tar hand om saken och sätter stensäkert 4-1. Becker som var otroligt het och löpvillig denna dag hann även med att göra 2 mål till, ett på en vacker framspelning av Elle som kommit runt på sin kant och slår bollen snett-inåt-bakåt till becks som bara behöver sätta dig bredsidan. Det andra kom när Forssa läste ett uppspel på mitten, vann bollen på och frispelade becker som iskallt satte bollen i mål. Mathilda gjorde ett piggt inhopp och dängde in 7-1 till Södra och hade även bud på fler!

En kul match att spela där vi kontrollerar händelserna på planen. Vi försöker hitta olika lösningar i anfallen och varierar vårt spel på ett bra sätt. En del nya positioner testades, ett nytt centralt mittfältspar med Forssa och Emma som fungerade bra, och Ellinor i ny position på vänsterkanten där hon tog för sig enormt och visade sin fina teknik. Även kul att se att vi fyller på med spelarna från backlinjen i anfallen där de tog klivet upp och följde med många gånger. Som tidigare nämnt så gör Becker en riktigt bra match, men hela laget visade glädje och offensiv vilja!


Nu laddar vi för en ny tuff vecka tillsammans med Steve och siktar in oss på en rejäl utmaning i form av match mot Umeå IK på lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0