Mf: Patricia Hägglund, Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Anna Forss

Avb: Emelie Becker, Jennifer Boman, Nina Engström, Josefin Sandström

BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

ca 60' - Byte USFF Ut: Anna Forss, In: Emelie Becker
ca 80' - Byte USFF Ut: Maria Wictorsson, In: Jennifer Boman

KOMMENTARER KRING MATCHEN

Det finns egentligen inte så mycket att säga förutom att vi gör en riktigt, riktigt dålig första halvlek. Vi tappar boll i fel lägen och åker på omställningar gång på gång. Vi har inte tillräckligt tajt försvar och låter dom både komma bakom oss och igenom oss. 1-0 gör dom på ett skott utifrån där vi inte hinner upp i press. 2-0 och 3-0 är båda inspel över oss där vi inte har koll på Vasalunds spelare, som enkelt kan lägga in bollen. Vi skapar trots den dåliga halvleken tre-fyra bra läget, får ett mål bortdömt för offside och träffar ribban.

I andra halvlek kommer vi ut och får spela i medvind, en otrolig skillnad mot första halvlek. Vi sätter högre press och vinner i princip många första och andra bollar. Vi kommer runt bättre på kanterna och varierar vårt spel bättre. Trots det räcker det inte. Bollen ville inte in och vi blir till slut lite för övermodiga, släpper inte bollen i tid och börjar väl känna att tiden rinner iväg. 4-0 gör dom på något konstigt halvläge där vi har få spelare hemåt och inte hinner plocka upp alla Vasalundspelare.

Nu lägger vi i alla fall den här matchen bakom oss och ser fram emot helgen. Seriesegrarna Tyresö kommer på besök. Målet för oss är att se till att Tyresö får sin första förlust för säsongen.

Kom och heja fram oss till seger!

USFF vs. Sundsvalls DFF 4-0

STARTELVAN MOT SUNDSVALL

Mv
Mf: Patricia Hägglund, Ellinor Andersson(76'), Emma Sundberg, Anna Forss(76')
Fw: Victoria Forsmark, Anna Svärdsudd (70')

Avb: Emelie Becker(70'), Mathilda Varmin(76'), Jennifer Boman(76'), Nina Engström, Josefin Sandström

38' - Mål USFF 1-0 Lisa Lantz
40' - Mål USFF 2-0 Ragna Lestander
56' - Mål USFF 3-0 Maria Wictorsson
67' - Mål USFF 4-0 Maria Wictorsson
70' - Byte USFF Ut: Anna Svärdsudd, In: Emelie Becker
76' - Byte USFF Ut: Ellinor Andersson, In: Jennifer Boman
76' - Byte USFF Ut: Anna Forss, In: Mathilda Varmin

Inledningen på matchen var väldigt jämn, Sundsvall visade att dom kommit upp till Umeå för att ta med sig 3 pinnar hem och var beredda att kriga hårt för det. Sundsvall försvarade sig väldigt effektivt och gav oss få ytor att spela på. Vi fortsatte att rulla boll och nöta vidare och till slut gav det utdelning. En frispark högt upp i banan slog Moa Westermark in i straffområdet där Wictor hittar högst på bollen och det blir tumult i straffområdet och Lisa Lantz kunde peta in 1-0. Målet gav oss energi och bara 2 minuter senare kunde Ragna Lestander prickskjuta in 2-0 med en vacker bredsida i bortre krysset.

I andra halvlek visade Sundsvall att dom verkligen ville gå för seger men istället var det vi som genom Maria Wictorsson kunde utöka vår ledning till 3-0 efter en hörna och "döda matchen". Vi fortsätter att metodiskt rulla boll och har ett lugn i spelet och 12 minuter senare gör återigen Maria Wictorsson mål på hörna och 4-0 är ett faktum.

Väldigt roligt att det äntligen börjar lossna för oss på fasta situationer där vi vet att vi är starka. Det känns som vi kontrollerar matchen från minut 1 till minut 93. Vissa perioder i matchen har vi nästan 20 passningar inom laget och bara rullade ut motståndarlaget. Mittbackarna Maria Wictorsson och Moa Westermark gör ett grymt bra jobb och avväjer alla Sundsvalls försök till anfall och även visar upp sina kvalitér högre upp i banan. Ragna Lestander och Anna Forss hade roligt på vänsterkanten och det gav utdelning i Ragges första mål för säsongen!
Kan bara säga Jonas, keepball lönar sig ;)

VINST MED 4 BACKMÅL IDAG!

En bergsäker seger av USFF idag på Dragonplanen med 4-0 mot Sundsvalls DFF.
Alla fyra målen gjordes av backar, vilket är extra roligt!

Fw: Anna Svärdsudd (70'), Victoria Forsmark

Avb: Mathilda Varmin, Emelie Becker (70'), Jennifer Boman(76'), Nina Engström, Josefin Sandström

BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN:

58' Mål Kvarnsveden 1-0 Kennya Cordner
70' Byte USFF Ut: Anna Svärdsudd, In: Emelie Becker
73' Vardning USFF Victoria Forsmark
75' Mål USFF 1-1 Victoria Forsmark
76' Byte USFF Ut: Patricia Hägglund, In: Jennifer Boman
84' Mål USFF 1-2 Moa Westermark (straff)