Mf: Jennifer Boman - Emma Sundberg - Anna Forss - Ellinor Andersson
Fw: Emelie Becker - Erika Blomstrand

Avb: Josefin Sandström, Victoria Forsmark, Emelie Strand, Sandra Lindqvist, Sofia Stenman, Malin Jonsson-Fredriksson

BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

7' - 0-1 Emma Frida Christina Westholm (Västerås)
12' - 1-1 Lisa Lantz (frispark)
15' - 1-2 Emelie Becker
52' - Byte USFF. Ut: Jennifer Boman In: Victoria Forsmark
84' - 2-2 Marie Ståhlberg (Västerås)

Gult kort tilldelades Emelie Stand och Emelie Becker.

En diktsamling á la USFF

En fin liten diktsamling dedikerad till våra underbara lagkamrater!

Lantz
En häst i kaffet Lantzen gör,
och att äta nyttigt tycker hon vi bör.
Men vi syndar med godis och chips,
då tvingar hon oss att göra en massa dips!!!!!

Moa

Utanför Gammlia ger hon Nordell en stor puss,
kommer sakna honom så medans vi åker buss.

Forssa tycker att hon är bäst,
i kaffet av Lantzen vill hon ha en häst.
Ännu ingen kräkattack,
men hon vill köpa chips på en mack.
(Men om hon då chipsen köper,
kommer Lantzen se till att hon löper.)

Nena
Nina utslagen i mittgången ligger,
skönt, för då av oss godis hon inte tigger.
Sovande, snarkande dregglande tjej,
när man går i mittgången får man akta sig!

Sofia
Hånglandes på stan blir Sofia exposed,
Göran trodde att hennes pojkvän hade proposed.
Så det är sånt vår nykomling gör på stan,
hon längtar av att Björn få en banan.

Jossi
Något kinderägg har hon ännu inte fått,
av tårarna på kinderna blir ansiktet vått.
Jag vet inte hur jag ska få henne glad,
det enda som hjälper verkar vara choklad.

Att hon pluggat hela dagen har hon yrkat,
men vi vet att hon endast solen har dyrkat!

Just nu hör vi ingen som skrattar,
vart Becker är, är det ingen som fattar?

Alla dom som pussas Göran retar,
med att kartlägga alla pojkvänner han arbetar.
Han sitter och snackar bra om alla finnar,
han vill att vi imorgon ska ta 3 pinnar!

Jonas
Det luktar hårspray här bakom oss,
det är bara Sugen som stylar loss.
Första gången han är med på bortaplan,
istället för att gå och se cool ut på stan.

Steve
Steve ser till att vi alla blir mätta,
betalt får han aldrig även om de vore det rätta.
Längst bak i bussen han sitter och trycker,
undra vad han om Ninas snarkningar tycker?

Västerås BK30 vs. USFF

vs.

Västerås BK30 vs. Umeå Södra FF
Lördag 22/5
Swedbank Park Arena
Avspark 14.00

Vi sitter just nu i bussen påväg ner till Västerås. Vi rullade ut ur Umeå klockan 14.30 och förväntas vara framme ca. 23.30 ikväll. Vår käre busschaufför Tommy från Umeå Buss kör oss ner genom vårt avlånga land i sommarvärmen och humöret hos alla i laget är på topp. Vi har en riktigt bra träningsvecka med oss i ryggen och en skön seger mot Enskede i Söndags som höjde självförtroendet en aning.

Nu ska vi ladda med sköna fotbollsfilmer och gott kaffe inför morgondagens drabbning. Vi är grymt taggade och hoppas vi kan ta 3 härliga poäng med oss från Västerås när vi sätter oss i bussen och börjar klättringen upp mot Norrland och Umeå igen.

STARTELVAN MOT ENSKEDE

B: Lisa Lantz - Moa Westermark - Nina Engström - Anna Svärdsudd(84')
Mf: Jennifer Boman(61') - Emma Sundberg - Anna Forss - Ellinor Andersson
Fw: Emelie Becker(78') - Erika Blomstrand

Avb: Josefin Sandström, Victoria Forsmark(61'), Emelie Strand(78'), Sandra Lindqvist(84'), Sofia Stenman, Malin Jonsson-Fredriksson

8' - 0-1 Madeleine Hjort-Stålgren (Enskede)
36' - 1-1 Erika Blomstrand, assist Lisa Lantz.
40' - 2-1 Ellinor Andersson, assist Erika Blomstrand
40' - 3-1 Anna Forss, assist Emelie Becker
61' - Byte USFF. Ut: Jennifer Boman In: Victoria Forsmark
64' - Gult kort Victoria Forsmark USFF.
67' - 4-1 Victoria Forsmark, assist Ellinor Andersson (hörna)
70' - 5-1 Erika Blomstrand, assist Victoria Forsmark
78' - Byte USFF. Ut: Emelie Becker In: Emelie Strand
84' - Byte USFF Ut: Anna Svärdsudd In: Sandra Lindqvist
87' - 5-2 Madeleine Hjort-Stålgren (Enskede)

KOMMENTARER KRING MATCHEN

Äntligen den första 3 poängaren för i år, och oj vad vi har förtjänat den. I alla matcher hitills har vi haft ett massivt spelövertag och skapat många chanser, men bollen har inte studsat våran väg. Idag spelar vi stundvis riktigt bra, men det är en bit ifrån våra bästa matcher rent spelmässigt. Vi skapar ändå mycket farliga lägen och vi är resoluta i våra avslut. Fastän vi släpper in ett tidigt mål på en hörna så låter vi det inte röra oss i ryggen utan fortsätter mala på. 1-1 kom genom ett snyggt förarbete av Lisa Lantz som drev upp från egen planhalva längs högerkanten och hittar tillslut ett hårt inspel efter backen till Erika Blomstrand som smäller in bollen. Vi börjar spela riktigt bra ca. 20-25 minuter in i andra halvlek och sedan kommer det förlösande 2-1 målet när Erika hittar in till Ellinor Andersson på bortre stolpen som krutsar in den. I SAMMA MATCHMINUT som 2-1 kom så kommer också 3-1 när Emelie Becker kommer loss på vänsterkanten, driver förbi sin försvarare och spelar snett-inåt-bakåt till Anna Forss som kommer i full fart och trycker in bollen i mål. Vi vänder underläge 0-1 till ledning 3-1 på bara 5 minuter. Resultatet 3-1 står sig i halvtidsvila.

I andra halvlek kommer Enskede igen lite granna och rullar boll bra, vi jobbar hårt på att ligga rätt i våra positioner. Efter bara 6 minuters spel på planen så nickar Victoria Forsmark in 4-1 på en hörna slagen av Ellinor. 3 minuter senare kommer Erika Blomstrand loss igen från sin försvarare, målvakten rusar ut och Erika petar påpassligt bollen förbi målvakten och bollen rullar in i öppet mål, 5-1 känns då som ett betryggande försprång med 20 minuter kvar att spela. Men Enskede lyckas göra ett mål till i den 87 minuten när deras spelare lobbar över Sara i målet efter att vi inte fått någon bra press på henne.

En riktig stark laginsats, och som kapten sa efter matchen -"äntligen studsar bollen våran väg". Det visar sig att allt hårt slit till slut gav utdelning. Buisness is buisness - nu är vi på gång!

Intern poängliga 2010

Detta är den interna poängligan för alla spelare i Umeå Södra FF.
Poängen fördelas på mål och assist. Det är endast seriespelet i Norrettan 2010 som räknas här.

Avb: Jennifer Boman, Viktoria Forsmark, Emelie Strand, Josefin Sandström

46' - Byte USFF, Emelie Strand (in) Malin Jonsson Fredriksson (ut)
70' - Byte USFF, Viktoria Forsmark (in) Ellinor Andersson (ut)