Umeå Södra - Bollstanäs 5-3

En match som vi stora stunder ägde och hade full kontroll över.
Några misstag och vi bjöd på billiga mål.

Redan efter 5 minuter hade vi 2 klara målchanser genom Maria Niemelä och Terese Kapstad som borde resulterat i 2-0, tyvärr så rullade bollarna någon decimeter på fel sida om stolpen. Men vi fortsatte att jobba och hade bud på fler mål.
Vi blev snuvade på en straff då Bollstanäs målvakt tog en rejäl nacksving på Carys Hawkins och det är för oss helt ofattbart att både huvuddomaren och linjedomarna missade den förseelsen.

I den 17' gjorde Carys Hawkins 1-0 och det känns som att vi slappnar av lite grann och bjuder in Bollstanäs i matchen igen. De gör även 1-1 på ett friläge och tar sen över matchen.

Vi lyckas göra 2-1 genom Jessica Rostedt i matchminut 33' och även de viktiga 3-1 (Carys Hawkins 45' på frispark från Lisa Lantz) och 4-1 (Terese Kapstad 46') just innan halvtidsvilan!

Vi kommer ut taggade till andra halvlek och fortsätter att rulla boll och visa vårat fina passningsspel.
I den 57' gör Bollstanäs 4-2 på lite individuellt slarv.

Lisa Lantz gör ett vackert nickmål på frispark av Carys Hawkins i den 65' och det känns som att vi återigen har all kontroll över matchen!

I slutminuterna reducerar Bollastanäs till 5-3 men segern kändes aldrig riktigt hotad!

Ett stort beröm till laget som helhet och ett extra plus till Carys Hawkins och Lisa Lantz.

#33

Carys Hawkins 2 målsskytt

Startelvan:
Alyssa Whitehead
Lisa Lantz- Emma Sundberg- Hannah Folkesson- Carys Hawkins
Johanna Ekenberg
Ida Åberg- Zingmark- Jessica Rostedt- Maria Niemelä- Anna Gruffman
Terese Kapstad

Avb:
Josefin Sandström, Johanna Eliasson, Sofia Stenman, Emelie Strand, Jennifer Boman, Maxime Lindholm

Byten under matchen:
70' Ut: Anna Gruffman In: Emelie Strand
76' Ut: Johanna Ekenberg In: Maxime Lindholm
80' Ut: Ida Åberg- Zingmark In: Jennifer Boman

Lagfoto 2012Övre raden från vänster:
Tom Bergström, Göran Perjus, Terese Kapstad, Jessica Rostedt, Lisa Lantz, Johanna Ekenberg, Johanna Eliasson, Carys Hawkins, Emelie Strand, Jonas Sundberg
Mitten raden från vänster:
Sofia Stenman, Jennifer Boman, Ellinor Andersson, Simone Roosqvist, Josefin Sandström, Jonna Persson, Kajsa Johansson, Maria Niemelä, Marielle Sikström
Nedre raden från vänster:
Ida Åberg- Zingmark, Torbjörn Nordström, Maxime Lindholm, Alyssa Whitehead, Emma Sundberg, Alex Gibson, Anna Gruffman

Saknas gör:
Malin Jonsson- Fredriksson, Hannah Folkesson, Anna Karlin, Björn-Åke Lingesten, Jan Wall

Glad Påsk!

Vi önskar er alla en mycket trevlig påsk!Vi har åkt iväg till blåkulla och därför tagit ledigt från både träning och match!
Återkommer igen på måndag då träningsmatch mot UFC -97 står för motståndet.
18.00 på Dragon 1, vi syns väl där?!

Umeå Södra - Själevad 5-0

A & J
I helgens träningsmatch stod fjolårets seriekonkurrent i Norrettan, Självevads IK, för motståndet. En match där det gissningsvis var tänkt att Södra skulle få träna sitt anfallsspel. Och så blev det också, Umeå Södra ägde spelet ifrån böjan till slut och Själevad hade enbart ett fåtal löpbollar på ytterkanterna som hotade den komfortabla segern. 3-0 efter första halvlek blev 5-0 innan slutsignalen med bud på fler mål. Umeå Södra spelade utan Therese Kapstad, Hanna Folkesson, Liza Lantz, Emelie Strand, Josefin Sandström och Marie Niemilä. I stället fick vi se Jennifer Boman göra en mycket efterlängtad comeback, efter ett 545 dagar långt skadeuppehåll efter en knäskada. Välkommen tillbaka Jempa!

Även Carolinn Sandström och Victoria Ekenberg ifrån Södras div. 3 lag byttes in efter ca. 70 minuter i andra halvlek och gjorde pigga och bra inhopp. I målprotokollet hamnade Anna Gruffman med 2 mål samt Simone Roosqvist, Anna Karlin och Carys Hawkins med 1 mål vardera. Beröm till hela laget som kollektiv och för det fina spelet!


Ikväll väntar en träningsmatch mot ett av UFCs pojklag på T3 Arena kl19.00.
RSS 2.0