Danmarks IF - USFF 2-1

STARTELVAN MOT DANMARK

Mv: Sara Lindblom
B: Anna Svärdsudd, Lisa Lantz, Moa Westermark, Ragna Lestander
Mf: Patricia Hägglund, Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Anna Forss
Fw: Victoria Forsmark, Emelie Becker
Avb: Jennifer Boman, Emelie Strand, Maria Wictorsson, Nina Engström, Amanda Janzén


BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

60' - Byte USFF Ut: Patricia Hägglund In: Emelie Strand
67' - Byte USFF Ut: Emelie Becker In: Maria Wictorsson
68' - 1-0 Danmark, Moa Lina Mattsson
69' - 2-0 Danmark, Julia Lyckberg
71' - Byte USFF Ut: Moa Westermark In: Jennifer Boman
82' - 2-1 USFF, Victoria Forsmark


KOMMENTARER KRING MATCHEN

I fredags åkte vi ned till Uppsala med buss, sov på hotell och fick äta en jättegod hotellfrukost. Matchdagen var regnig och kall. När vi kom fram till planen och fick se den på håll såg den helt okej ut. När vi sedan gick ner till planen för uppvärmning märkte vi att den var långt ifrån okej. Den var oerhört blöt, mjuk och geggig. Det var mer en leråker än en fotbollsplan.

Trots detta kändes det väldigt roligt med match. Vi var oerhört laddade att ta tre poäng och det kändes bra på uppvärmningen. Matchen började precis som man förutspådde. Det var mycket one-touch-fotboll, många långbollar och mycket kamp. Det var även många spelare som såg ut som bambi på hal is. Leran gjorde det oerhört svårt att göra riktningsförändringar. Danmark var ändå det lag som rullade mest efter marken och försökte spela. Dom hade en del chanser, men det hade även vi. Vi hade två jätteklara lägen som borde ha resulterat i något mål. 0-0 efter första halvlek.

I andra halvlek kan man säga att vi gav dom matchen. Istället för att trycka bollarna bakom deras ytterbackar fastande alldeles för mycket på deras backlinje. Dom kunde vinna både första och andra bollar, vilket gjorde det oerhört jobbigt för oss. Vi gled mest omkring, medan dom kunde rulla och komma runt på kanterna. Vid deras första mål är vi alldeles för passiva och deras andra mål är ett skott en bit utifrån som tyvärr slinker in precis bredvid stolpen. Det var synd att deras mål kom så pass tätt intill på varandra som dom gjorde, annars tror jag vi hade kunnat vända matchen. Nu lyckades vi iaf bättra på resultatet till 2-1 genom Vickan, som med denna bild hjälper er att förstå hur planen såg ut:
Det var tråkigt att avsluta säsongen med en förlust, speciellt eftersom Kvarnsveden förlorade och vi hade kunnat knipa tredjeplatsen. Men Danmark gjorde det bra, finns inget att säga om det.

Nu är det några träningar kvar innan säsonger är helt över.. sen får vi börja ladda om inför nästa säsong. Då tar vi steget upp till allsvenskan igen!!


Markus Wikström och UFC-bloggens insamling:Varje år får cirka 7000 kvinnor i Sverige diagnosen bröstcancer. De flesta botas men inte alla. Det vill jag, Markus Wikström, ändra på - och jag behöver din hjälp! Gör som jag. Bidra med en slant och stöd bröstcancerforskningen!

SMS:a BESEGRA 1547 till 72988 för att skänka 50 kr till UFC-Bloggens insamling. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: BESEGRA 1547 Markus Wikström


Visst stödjer alla USFF´are också bröstcancerforskningen?


USFF vs Älvsjö 6-0

STARTELVAN MOT ÄLVSJÖ

Mv: Sara Lindblom
B: Anna Svärdsudd, Lisa Lantz, Moa Westermark, Ragna Lestander
Mf: Patricia Hägglund, Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Anna Forss
Fw: Victoria Forsmark, Emelie Becker
Avb: Jennifer Boman, Emelie Strand, Malin Holmgren, Johanna Ekenberg, Amanda Janzén


BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

6' Mål USFF - Patricia Hägglund 
32' Mål USFF - Patricia Hägglund
41' Mål USFF - Viktoria Forsmark
58' Mål USFF - Moa Westermark, straff
68' Mål USFF - Anna Svärdsudd
78' Mål USFF - Ellinor Andersson


KOMMENTARER KRING MATCHEN

Sista hemmamatchen för året och det går ju inte att vara annat en nöjd när vi avslutat med en 6-0-seger. Vi hade ett bollinnehav på säkert 90% och mötte ett lag som tyvärr inte alls verkade vilja vara med och spela. I första halvlek rullade vi boll bra, men i ett lite för lågt tempo. Tyvärr blir det lätt så att man faller in i motståndarnas bolltempo när man är så pass överlägsen, i alla fall för oss. Målskörden började i minut 6 när Patricia lätt kunde trycka in 1-0 på en frispark av Moa. (Det roliga är att Tobbe precis innan matchen sa att Patricia kommer att nicka in ett mål på frispark idag, tänk på rätt han kan han ibland) Efter det skapar vi chans på chans och borde kanske till och med ha gjort fler än 3 mål i första halvlek.

Andra halvlek blev ännu bättre än första. Vi skruvade upp tempot en aning, varierade spelet bättre och försökte oss på lite svårare grejer. Ibland lyckades det, ibland inte. Trots några bolltapp i uppspelsförsök lyckades vi ändå rätt omgående jobba tillbaka bollen för att påbörja anfall igen. Värt att nämna i andra halvlek, förutom snygga mål, är att Emelie Stand äntligen fick göra debut i år. Efter ett väldigt långt skadeuppehåll är hon äntligen tillbaka på planen, och var dessutom grymt nära på att få göra sitt första mål också. Stort välkommen tillbaka till dig Emelie!

Sista hemmamatchen är nu avklara, kvar är sista matchen för säsongen. Danmark borta till helgen. Resan börjar redan på fredag då vi bussar ner till Uppsala. Jag tror vi alla ser fram emot uppehåll, MEN inte förrän vi vunnit mot Danmark och tagit ytterligare 3p. Vi har chans att klättra upp till en tredjeplats i tabellen och det är en chans vi ska ta vara på. 

USFF vs Tyresö 1-1

STARTELVAN MOT TYRESÖ

Mv: Sara Lindblom
B: Lisa Lantz, Moa Westermark, Maria Wictorsson, Ragna Lestander
Mf: Patricia Hägglund, Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Anna Forss
Fw: Victoria Forsmark, Emelie Becker
Avb: Anna Svärdsudd, Jennifer Boman, Malin Holmgren, Johanna Forsmark, Amanda Janzén


BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

33' - 0-1, T: Elisabet Klinga
46' - Byte USFF Ut: Maria Wictorsson In: Anna Svärdsudd
51' - Gult kort, T: Jonna Holmberg
58' - Gult kort, T: Malene Marquard Olsen
75' - Byte USFF Ut: Emelie Becker In: Jennifer Boman
82' - Gult kort, S: Viktoria Forsmark
82' - Gult kort, Jennifer Egelryd
82' - Gult kort, Jennifer Egelryd
82' - Rött kort, Jennifer Egelryd
83' - 1-1, S: Lisa Lantz


KOMMENTARER KRING MATCHEN

Matchens första minuter mot serielsegrarna var något chockande. Tyresö rullade boll otroligt bra och vi fick mest jaga i början. När vi väl vann bollen var vi snabba på att ge bort den igen. Trots den smått kaotiska starten lyckades vi komma in i matchen helt okej i första halvlek. Tyresö hade två-tre riktigt heta chanser, bland annat två frisparkar i ribban. Även vi hade en del chanser där vi framförallt utnyttjade ytorna runt och bakom deras ytterbackar. I den 33e matchminuten kunde dock Tyresö välförtjänt trycka in 1-0, ett resultat som höll sig till halvtidsvila.

Väl inne i omklädningsrummet var det blandade känslor. Självklart tråkigt att vi låg under med 1-0, men samtidigt fanns en positiv känsla att vi ändå gör en bra halvlek mot ett lag som inte förlorat en enda match i år. 

Vi kommer ut i andra halvlek med inställningen att vända matchen, och det gör vi. Vi sätter högre press, flyttar upp våra ytterbackar mer offensivt, fyller på med mer folk i straffområdet och smäller till hårdare i närkamperna. Enligt Tyresös ledare så är det domaren som avgör matchen. Läs hans matchreferat här. Visst att vi fick en del med oss, men jag anser inte att domaren avgjorde matchen. Vi kliver in i andra halvlek och chockar Tyresö. Min känsla är att det skapas en frustration hos dom. Och när en av deras spelare tar ett gult kort, för att några sekunder senare snacka till sig det andra, så finns det inte så mycket mer för dom att göra. Vi får spela 10-15min med två spelare mer på banan, eftersom ytterligare en av deras spelare tvingades utgå på grund av skada. Efter en frispark av Moa kan Lisa äntligen trycka in kvitteringen 1-1. Vi fortsätter hålla boll och rulla runt på deras planhalva. Under dessa minuter backar Tyresö hem med hela laget framför deras eget straffområde och vi har svårt att riktigt skapa dom där heta målchanserna. Vi lyckades få en frispark en meter utanför deras straffområde, som tyvärr fastnar på deras mur.

Sammanfattat är vi mycket nöjda med matchen, framför allt i andra halvlek. Hade vi fått spela 5min hade vi tryckt in 2-1 också :)

Älvsjö kommer på besök i helgen. Ikväll börjar träningsveckan inför den matchen. Tagga!


RSS 2.0