Lär känna våra nya spelare
Fakta
Smeknamn:
Elle
Född: 1992-06-05
Position: Innermittfältare
Moderklubb: Furunäs/Bullmark IK
Kom till Umeå Södra FF: 2006 (A-laget: 2009)
Hårfärg: Mörkblond
Ögonfärg: Blå
Yrke/studier: Studerar, Östra Gymnasium Fotbolls intriktning
Familj: Mamma Agneta, Pappa Thomas, Syster Jenny och Bror Andreas
Älskar: Fotboll
Hatar: Att städa
Bästa egenskap på planen: Passningsspelet
Bästa egenskap utanför planen: Snäll
Sämsta egenskap på planen: Huvudspelet
Sämsta egenskap utanför planen:
Blyg


Elle tipsar
Bok: Som jag vill vara
Tv-serie: Andra Avenyn
Film: Twilight
Artist: Melissa Horn
Låt: Långa Nätter
Resemål: Spanien

Personlig kommentar från Ellinor: Blod, Svett och tårar!


En hemresa

Hemresan från Piteå i helgen bjöd på maskerad. Vickan, Ragna och Rehn gjorde sig i ordning inför kvällen. Två kaktusar och en Cowgirl. Underhållning! : )
Vi andra hade kanske inte fullt lika roligt, men nästan! ; )
Lite om matchen

Startelva
Amanda
Lisa - Wictorsson - Emma - Forss
Svärdsudd (Linda 80') - Elle (HannaLis 75') - Vickan - Rehn
Patricia - Jennifer (Strand 65')
Avbytare
Josefin - Ragna - Strand  - HannaLis - Linda

Helgens match blev en riktig genomkörare för oss. Piteå hade bra fart i sitt spel och kom ofta runt på kanterna. Första halvlek kan ändå ses som godkänd av oss. Deras första mål är ett skott som går i stolpen och sedan rakt ut på en fri Piteåspelare, inte mycket att göra åt. Vi fick den här matchen, till skillnad från andra matcher fler djupledslöpningar. Rehn kom från sin vänsterkant löpandes i djupled många gånger i första halvlek. Våran enda riktigt farliga målchans kom även den efter ett djupledslöp. Jennifer Boman lobbade bollen över målvakten, dessvärre tog den i ribban. Andra halvlek började med ett baklänges mål efter bara 1½min, ingen vidare start. Resten av halvleken var dålig från vår sida och vi släppte till för mycket bakåt. Vi blev ihåliga försvarsmässigt och otroligt slarviga i passningsspelet. Mer finns inte att säga.

Nu är det bara att lägga denna match bakom sig och se fram emot helgen. MARIEHEM! Ett riktigt derby. Kommer bli en grymt rolig match för båda lagen. Vi är väl förmodligen favoriter att vinna matchen, men jag tror det kommer bli tajt. Derby är ändå derby. Trots att det "bara" är en träningsmatch tror jag alla ser det som mer än så. Serien närmar sig och det gäller att visa att man ska ta plats. Vi är iaf sjukt taggade, kommer bli en rolig träningsvecka!!


Piteå - Umeå Södra FF

Dagens match slutade 3-0 till Piteå. Mer matchinfo kommer under morgondagen eller på måndag.

Lär känna våra nya spelare


Fakta
Smeknamn: Lantzen
Född: 1987-08-26
Position: Högerkanten
Moderklubb: Delsbo IF
Kom till Umeå Södra FF: Från Bärlinge 2009
Hårfärg: Brun
Ögonfärg: Blå-grön
Yrke/studier: -
Familj: Mamma,Pappa,Storebror,LilleBror och Lillasyster
Älskar: Mat
Hatar: Lösa hundar
Bästa egenskap på planen: Tillslaget
Bästa egenskap utanför planen: Ordning och reda
Sämsta egenskap på planen: Humöret och huvudspelet
Sämsta egenskap utanför planen:
Kanske lite för envis ibland


Lisa tipsar
Bok:
Tina Nordlund - Genom helvetet
Tv-serie: One three hill
Film: Vm krönikan -94
Artist: Tyler hilton, Sister Hazel
Låt: Marc Cohn - Walking In Memphis
Resemål: Malmö på sommaren!

Personlig kommentar från Lisa: "Det finns inga genvägar till framgång"Träningsmatch nr 4 Östersund.


I lördags lirade vi våran fjärde träningsmatch och denna dag mötte vi Östersund ute i de fina vädret. Innan matchen snackade vi om att lira fantasifull fotboll och inte fastna på våra positioner som vi kan ha en tendens att göra. Första halvlek hade vi goda intentioner att spela fantasifull fotboll men efter halvleksvilan började vi slarva och kunde inte riktigt snäppa upp oss. Genom det släppte vi in Östersund i matchen och dem får en frispark som via en riktig felträff kunde segla in i bortre krysset!  Vi kan verkligen ge så mycket mer!  Vi var absolut det bättre laget och hade de mesta bollinnehavet och garanterat flest skott på mål. Matchen slutar 1-1 och målskytten för dagen var #6 Forsmark som nickade in ett klockre(h)nt inlägg från #2 kaptenen själv! Efter det fick vi pyspunka och hade svårt att sätta bollarna i målet. Men med lite mer avslutsträning och självförtroende så är det problemet ur världen den 19 april då vi lirar seriepremiären hemma mot Danmark!

I morgon väntar fotbollsträning på gammlia 17.30, då vi (Y) ser fram emot en riktigt härlig match mot ett ännu mer taggat och revanschsuget Ä.

/#12 Wictor


Y vs Ä

Gårdagens träning var tuff.. med mycket fys, avslut och en riktig tuff intermatch mellan Y och Ä ( yngre och äldre).
Alla visar grymt bra inställning under fysmomenten trots att det är en tung period just nu. Vi vet att det hårda slitet nu kommer ge oss otroligt mycket under serien och att inget lag någonsin kommer lyckas trötta ut oss.
Avsluten höll bättre klass än vanligt och det visar att nu är vi verkligen på gång, nu ska vi tillbaka till de starka målskyttet vi hade i Norrettan 07!!
Träningen avslutades med en prestigefylld internmatch mellan Y och Ä.. denna kväll var Y de tuffaste, starkaste laget som genom ren utklassning 3-0 kunde plocka ner dem äldre från tronen och till och med få en varm (men motvillig) applåd av de äldre spelarna. Nu ser vi framemot måndagens träning och ännu en internmatch!

I morgon är de även match mot Östersund och vi är grymt laddade. Fotbollsträningarna i veckan har kännts bättre än vad det har gjort på länge och vi hoppas att det ger utdelning på matchen. Sen vore det skönt om vårat målskytte som fungerar bra på träningarna även börjar fungera på match!

I MORGON : UMEÅ SÖDRA VS ÖSTERSUND KL 14.00 GAMMLIA

/ #7 #12 #14 #24 #16 #20 #9 #22 ( Y )

Skadelistan

I dags läget är det några som har känningar lite här och var, kanske inte så konstigt efter den hårda Ubbe träningen. Tänkte dra igenom läget just nu..


Moa har en långdragen höftskada, men ska magnetsröntgas inom kort och förhoppningsvis få svar på vad det är.
Jessica dras med en axelskada som nu har opererats och hon är på väg tillbaka!
Lantz har haft oturen att dras med hoppar-knä men hon var hos Åke Häger i går och mirakelmannen drog till muskeln och hon gör sin första träning på två veckor ikväll!
Wictor har haft lite känningar i ljumskarna, men hon är tillbaka i full träning!
Nina har också haft problem kring ljumskar/höftpartiet men även hon är tillbaka på planen!
Strand har haft rad olika skador, men i går tränade hon för fullt och nu får vi hoppas att hon är hel och kan fortsätta träna!
Varmin har problem med knä som hoppade ur led på en träning med skolan men ikväll gör även hon comeback på planen!

Vanessa vred sitt knä för ca 3 veckor sedan vilket resulterade i ett uttänjt korsband. Nu är hon uppe på benen och joggar/cyklar väldigt lätt.

Ikväll har vi fotboll på gammlia 17.30-19.15. Hoppas de fina vädret håller i sig så vi kan få njuta av en träning med lite varmare luft!

/ #12 Wictorsson


It Ain´t Over Til It´s Over

Ibland är det dem där små orden som gör att man orkar ta sig igenom ett svårt moment. Vi brukar få höra; "att förberedelse är allt, den som inte förbereder sig förbereder sig på att misslyckas" och så sent som igår myntades ett nytt; "det finns inga genvägar till framgång, det enda som tar oss dit vi vill är att genomföra varje moment så ytterst noga och så bra som vi bara kan med blod, svett och tårar som följd".

   
  
Och jag säger då det, igår efter att vi genomfört fyspasset hade dem flesta utav oss både blodsmak i munnen, skyblöta kläder av svett och jag tror nog även det rann en och en annan tår från våra ögon när vi bet ihop på den sista intervallen. För igår tror jag nog vi hade en av de hårdaste fyspassen (och våra fyspass brukar inte vara nådiga). Vi började med en jogg på 15 minuter, som sedan följdes av en styrkecirkel som betsod av cirka 12 övningar med ingen vila mellan de oilka övingarna, denna cirkel upprepade vi tre gånger. Efter denna cirkel hade många av oss redan svettiga pannor och trötta kroppar men som vi förstod fanns det även en tredje del på vårt program denna kväll -INTERVALLERNA. I lag (tre och tre) skulle vi löpa 200 meter var, 12 gånger, efter varje 200 meters varv så skulle vi växla över till en av dem andra två medlemmarna i vårt lag. Nu blev det inte tolv varv var utan åtta, efter de fyra första började våra ben allt eftersom stumna mer och mer och när vi väl genomfört alla åtta, efter blod, svett och tårar ville vi alla BOKSTAVLIGEN krypa fram!

Men som sagt detta är saker som är högt prioriterat på vårt schema! För vi VILL, vi SKA och vi KAN! Och det betyder att vi tar inga genvägar utan förbereder oss på kampen!

It Ain´t Over Til It´s Over!

/ #9 Hägglund


Ledarstaben

Vi får inte glömma våra ledare..

Torbjörn Nordström håller i taktpinnen även i år. Vid sin sida har han Jonas Sundberg, som tagit över Jörgen Åströms jobb, eftersom han har tagit över sportchefsjobbet. Materialförvaltare är självklart vår käre Göran Perjus som alltid gör ett underbart jobb. Ny fystränare för i år är Urban Aurun, som hittills kört otroligt hårt med oss.

/ #4 Westermark


Lagbild 2008, tills 2009 kommer ut!


Läget i laget

Spelarförluster:
Kristin Åberg (Slutat)
Linda Fransson (Sunnanå SK)
Minna Meriluoto (Hammarby IF)
Hanna Folkesson (AIK)
Elina Sormunen (Finland)
Jennifer Nobis (USA)
Petra Vaelma (Norge)
Nicole Cross (USA)
Fanta Cooper (USA)

Vi önskar självklart alla spelare som lämnat oss lycka till!

Nya spelare:
Lisa Lantz (Bälinge IF)
Nina Engström (Bälinge IF)
Anna Svärdsudd (Sundsvalls DFF)
Ellinor Andersson (Umeå Södra Ungdom)
Jennifer Boman (Umeå Södra Ungdom)
Emelie Strand (Umeå Södra Ungdom)
Josefin Sandström (Sandåkerns SK)

Som ni ser har vi lyckats knyta till oss spelare med både div 1 och allsvensk rutin, men även unga talanger som har stor chans att utvecklas och bli grymma i år.

Övriga spelare som är kvar från förra året:
Anna Rehn
Moa Westermark
Ragna Lestander
Maria Wictorsson
Anna Forss
Patricia Hägglund
Amanda Janzén
Jessica Lundberg
Vanessa Mångsén
Emelie Becker
Viktoria Forsmark
Emma Sundberg
Mathilda Varmin
Terese Andersson (Ej kvar som spelare, men som sjukgymnast)

Träningsmatch


Hej och välkomna

Hej!

Eftersom vi för tillfället inte har något fungerande hemsida har vi därför grundat denna enkla blogg, så att ni ska ha koll på nya spelare, tid och plats för träningsmatcher, information om läget i laget, osv.

Denna sida kommer självklart vara igång hela säsongen, även när den "riktiga" hemsidan kört igång. Vi hoppas ni blir nöjda med informationen. Önskar ni något är det bara att lägga en kommentar.

/A-laget


RSS 2.0