Mf: Patricia Hägglund, Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Anna Forss
Fw: Emelie Becker, Victoria Forsmark

Avb: Mathilda Varmin, Jennifer Boman, Nina Engström, Sara Lindblom

KORT KOMMENTAR KRING MATCHEN

För mig som satt på läktaren var det underbart att se matchens första 45min. Vi hade ett lugn i spelet och kunde efter bara 2min göra 1-0 genom Emma Sundberg. Efter det fortsatte vi att rulla boll och borde ha gjort minst två mål till i första halvlek.

I andra halvlek vet jag inte riktigt vad som hände. Vi backade hem oerhört mycket, fick stora glapp mellan våra lagdelar och jobbade mest en och en. Trots detta kunde Emelie Becker göra 2-0 i 66:e matchminuten. Fyra minuter senare gjorde Rågsved 2-1 väldigt enkelt och jag hade därefter 200 i puls resten av matchen. Gästerna fortsatte att trycka på och hade en ribbträff i slutet av matchen, men lyckades som tur var inte göra några fler mål.

Kort och gott så fick vi glänsa i första halvlek, men kämpa i andra. Otroligt skönt med 3p iaf. Vi tar med oss första halvlek till helgens bortamatch mot Kvarsvedens IK då det är ytterligare 3p som gäller!

/ #4 Moa Westermark

Veckan som gått..

Vickans klockrena nick mot Mariehem.. mer sånt vill vi se i helgen!

Träningarna i veckan har varit rätt lugna.. vi har kännt oss lite slitna och har därför kört inlägg och lätta avslut där vi bara fick använda bredsidan alltså rätt lugna träningar då vi bara fått träna på små detaljer och återhämta oss. Perfekt uppladdning för helgens drabbning!

Förutom våra långtidsskadade spelare har vi fått tillbaka Jennifer Boman och Nina Engström från sina förkylningar.  Nu när vi trodde att vi äntligen skulle ha en rätt så hel trupp blir våran målvakt Sara Lindblom sjuk i en ihärdig förkylning! Hur som helst möter vi Bollstanäs i morgon och har tänkt åka hem där ifrån med tre poäng!

Truppen som åker :
                                             Amanda Janzen,
Jennifer Boman, Maria Wictorsson, Moa Westermark, Lisa Lantz
Anna Forss, Emma Sundberg, Victoria Forsmark, Ellinor Andersson
                                 Anna Svärdsudd, Emelie Becker.

Avbytare: Josefin Sandström, Mathilda Varmin, Nina Engström och Patricia Hägglund.

USFF vs Mariehem SK 4-2

STARELVAN MOT MARIEHEM SK
Mv:
Sara Lindblom
B: Lisa Lantz, Moa Westermark, Maria Wictorsson, Ragna Lestander
Mf: Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Victoria Forsmark, Anna Forss
Fw: Emelie Becker(63'), Patricia Hägglund (74')

Avb: Anna Svärdsudd(63'), Mathilda Varmin(74'), Nina Engström, Sandra Lindqvist, Amanda Janzén

BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN:
02' - Mål M 0-1, Terese Kapstad
08' - Mål U 1-1, Moa Westermark
10' - Mål U 2-1 Patricia Hägglund
15' - Mål U 3-1 Viktoria Forsmark
57' - Mål M 3-2 Amalia Persson
63' - Ut: Emelie Becker In: Anna Svärdsudd
74' - Ut: Patricia Hägglund In: Mathilda Varmin
82' - Mål U 4-2 Anna Svärdsudd

KOMMENTARER KRING MATCHEN

Matchen började inte riktigt som vi hade tänkt oss. 1-0 i baken redan efter 2 minuters spel. Trots den tuffa inledningen tryckte vi på och stressade Mariehem runt deras straffområde. I minut 8 fick vi en frispark som Moa Westermark sköt rakt in i mål. Efter det tuggade vi på och gjorde 2-1 efter 10min (Patricia) och 3-1 efter 15min (Vickan). Vi hade bra kontroll resten av halvleken och släppte in till mer än någon halvchans samtidigt som vi hade några fler farliga chanser.

I början av andra halvlek hade Mariehem mer boll och försökte trycka upp mycket folk mot vår backlinje. Efter en tillstrasslad situation i straffområdet kunde dom peta in 3-2. Mariehem fortsatte att trycka på, men skapade egentligen inga rena chanser mer än några frisparkar en bit utanför vårt straffområde. När vi sedan i 82a minuten kunde göra 4-2 genom Svärdet kändes matchen säkrad. Vi slet och kämpade varenda minut av matchen och vinner välförtjänt. Det var tre oerhört viktiga poäng i vår kamp om att klättra mot toppen. Det är många många poäng upp till första plats, men vi kommer aldrig att ge upp hoppet!

Nu väntar 1½ veckas matchvila. Ikväll tränar vi lugn tillsammans med laget för att sedan få en hel helg ledig från obligatoriska träningar. Nu ska vi njuta av den här segern tills på måndag då nästa träningsvecka drar igång. Då börjar vi käka taggtråd inför nästa match som spelas på bortaplan mot Bollstanäs.

DERBYSEGER 4-2 MOT MSK!!!

Än en gång derbyseger för Umeå Södra mot Mariehem SK. Ikväll spelades matchen på tegstunet och målen gjordes av i ordningsföljd: Moa Westermark (frispark), Patricia Hägglund, Victoria Forsmark och slutligen punkterades matchen av Anna Svärdsudd med en härlig nicktouch som seglade in i mål. 3 nya sköna poäng och nu får vi njuta med en spelledig helg!

SE INSLAG PÅ NYHETERNA FRÅN MATCHEN KLOCKAN CA. 22.15 PÅ REGIONALA. SVT2 (tror vi)

USFF vs Mariehem SK

Västerås BK 30 vs USFF 3-2

Även i helgen fick vi en lång bussresa söderut, denna gången till Västerås. Känslan inför matchen var precis lika bra som helgen innan mot Brommapojkarna. Vi hade fått en god natts sömn, solen sken och det fanns ingenting i uppladdningsväg att klaga på.

Trots detta åkte vi på en 3-2 förlust, något oförtjänt. Vi lyckades hämta igen ett 2-0-underläge till 2-2 i 92:a minuten. Men i matchens sista spark gjorde Västerås 3-2.. Det var en otroligt bitter förlust. Vi ägde bollen stora delar av matchen men slog allt för många passningar 5cm fel.

Hur som helst, nu har vi glömt den matchen och ser fram emot kvällen drabbning mot Mariehem. Derby är alltid derby och det kommer säkerligen bli en spännande match som vi hoppas många kommer och tittar på!

Andra halvan igång..

Härligt, nu har vi startat höstsäsongen på bästa möjliga sätt, tre poäng borta mot Brommapojkarna!
Vi spelade bättre än vad vi har gjort någon annan match den här säsongen. BP hade inte ett farligt skott på mål så  #86 Sara Linblom som vaktade målet hade en lugn dag där det enda som hon fick brottas med var värmen. Vårat spel klaffade överallt, vändningarna både i backlinjen och på mittfältet fungerade klockrent. Sen att våra forwards spruutar in mål gör att vi äntligen får utdelning på alla våra inlägg som egentligen har fungerat bra hela säsongen. UNDERBART!

#5 Ragge krossar en BP spelare..

Alla gör en grym match trots den nästintill outhärliga hettan som stekte både från solen och från mattan. Spelar vi såhär finns det inte ett lag som kan slå oss. Nu ska vi njuta av de här tre poängen tills träningen på onsdag. Då laddar vi om batterierna och fokuserar på matchen mot Västerås BK 30!