USFF vs. Kvarnsveden 1-4

Gårdagens match mot Kvarnsvedens IF slutade 1-4 till gästerna.

Mer info om matchen kommer.

Ändrad spelplan

MATCHEN ÄR PÅ DRAGON PLAN ETT!
INTE GAMMLIAVALEN.


Umeå Södra FF - Kvarnsvedens IK


Lite bilder från Sundsvallresan
Information om Mathilda

Svar på kommentar om hur det är med Mathilda:
Mathilda ligger fortfarande kvar på barnavdelningen på sjukhuset. I nuläget är det stabilt, men hon har mycket ont. Det går sakta, sakta framåt. På fredag ska hon eventuellt få prova gå några steg. Som det lät igår kommer hon att måste ligga kvar någon vecka till. Informationen hon har fått är att hon under en lång tid fram över måste undvika folkmassor och häftiga rörelser. Detta för att levern inte ska få sig några fler smällar. Mer än så vet vi inte.


Matchbilder USFF - Piteå IFForssa är före June Pedersen


Anna Svärdsudd fick slåss mot June Pedersen f.d Umeå IK på högerkanten


Amanda Janzén räddar bollen för Södra till en hörna


Forssa stoppar Emma Thall i PIF med en dykning?


Amanda Johansson född 92 gör en kanondebutmatch i A-laget!


Johanna Forsmark jagar Linnéa Gjersvold i sin A-lagsdebut


Piteåmål. Syns i bild gör också Linda Eklund som också debuterade i A-laget mot Piteå


Jennifer Boman täcker bort Janina Marklund i Piteå

Sundsvalls DFF vs. USFF 1-1


STARTELVAN MOT SUNDSVALL

Mv: Eva Nilsson
B: Anna Forss, Nina Engström, Maria Wictorsson, Anna Svärdsudd
Mf: Jennifer Boman(66'), Emma Sundberg, Lisa Lantz, Ellinor Andersson
F: Terese Andersson(53'), Viktoria Forsmark

Avb: Mathilda Varmin(in 53')(ut 73'), Emelie Becker(66'), HannaLis Jaadla(73') Moa Westermark, Sara Lindblom


Byten under matchen
53' - Ut: Terese Andersson In: Mathilda Varmin
66' - Ut: Jennifer Boman In: Emelie Becker
73' - Ut: Mathilda Varmin In: HannaLis Jaadla


KOMMENTARER KRING MATCHEN
Vi kommer till Sundsvall med en riktigt härlig känsla i laget. Vi var många som var med för två år sedan när vi efter en sisådär inledning på säsongen tar 3p borta mot Sundsvall och efter det radar upp segrar. Ser man på första halvlek såg det ut att bli vår match. Stundtals spelar vi riktigt bra fotboll. Forwards pressar fast deras baklinje gång på gång och vi skapa därifrån en del riktigt vassa målchanser, bland annat två frilägen. En boll lyckas vi peta in, men det gör även Sundsvalls Emma Jonsson efter en hörna. 1-1 i pause. Andra halvlek blir inte alls lika bra som första. Det blir mycket hawaiifotboll, vilket inte gynnar oss ett dugg. Vi lyckas ändå skapa några hyffsade chanser och har även en nick på mållinjen (eller var den i mål?). Andra halvlek bjöd även på en otäckhet då Mathilda Varmin krockar med målvakten och blir liggandes. Ambulans kom för att hämta Mathilda. Hon finns nu på sjukhuset i Umeå och vi hoppas allihopa att Mathilda kryar på sig så snart som möjligt! Hennes kämparglöd behövs ute på planen.

Poäng är ändå poäng. Ser man på första halvlek var vi förtjänta av tre poäng, men sett över hela matchen var nog oavgjort rättivst. Nu har vi fyra träningar framför oss innan vi tar oss ann Kvarnsvedens IK som börjat denna säsong riktigt starkt. Vi ska se till så att deras enda förlust blir två!! 

Piteå vs. USFF 3-0


Startelvan mot Piteå
Mv: Amanda Janzén
B: Anna Svärdsudd, Nina Engström, Moa Westermark (30'), Anna Forss
Mf: Sandra Lindqvist (58'), HannaLis Jaadla, Ellinor Andersson, Jennifer Boman
F: Emelie Becker(70'), Mathilda Varmin

Avb: Amanda Johansson(30'), Linda Eklund(58'), Johanna Forsmark(70'), Sara Lindblom


KOMMENTARER KRING MATCHEN

Vi började matchen okej. Hade en del hörnor och frisparkar som var riktigt farligt. En kontring från Piteås sida resulterade i 1-0. Piteå hade mer boll och kontroll på spelet, medan vi inte riktigt kunde känna lugnet och rulla runt. Blev aningen för många långa bollar. Dock kämpar vi på riktigt bra under hela matchen och skapar några chanser. Dom får 2-0 i första halvlek och sedan 3-0 i slutet av matchen då vi är riktigt trötta. Vi hade även en del debutanter från Umeå Södra Ungdom som fick chansen. Dom ska allihopa ha en riktig eloge för sina prestationer. Det var riktigt kul att se! Trots förlusten finns det mycket att ta med sig från matchen, framförallt kämparglöden. Och även alla fasta situationer, det var bara målen som fattades.

Eftersom vi vilade rätt många denna match har förhoppningsvis en del skador och sår läkt till söndagens bortamatch mot Sundsvall. Då är det tre poäng som gäller!!

USFF vs Vasalund 1-2


Startelvan mot Vasalund
Mv:
Eva Nilsson
B: Maria Wictorsson, Nina Engström, Moa Westermark, Anna Forss
Mf: Anna Svärdsudd(56'), Emma Sundberg, Lisa Lantz, Viktoria Forsmark(80')
F: Terese Andersson(69'), Lisa Renberg


Avb: Mathilda Varmin(69'), Ellinor Andersson(56'), Jennifer Boman(80') Amanda Janzén

Byten under matchen
56' - Ut: Anna Svärdsudd In: Ellinor Andersson 
69' - Ut: Terese Andersson In: Mathilda Varmin
80' - Ut: Victoria Forsmark In: Jennifer Boman


Kommentarer kring matchen

Vi började matchen rätt bra med en hel del riktigt bra kombinationer, framförallt på vänsterkanten. Men i matchminut 14gjorde Vasalunds Jessica Sundh 1-0 till gästerna efter ett långskott i borte burgavel och då falerade det mesta. I bollinnehavet var vi väldigt stressade. Vi var rädd för att hålla i bollen och hittar varken djup eller bredd i spelet. I försvarsspelet låg vi fel i positionerna och Vasalund kunde gång på gång vägga sig förbi våra lagdelar. I slutet av andra ändrar vi från 4-4-2 till 4-5-1 och börjar komma in i matchen igen. Utan att egentligen ha ett bollinnehav lyckas vi skapa14 hörnor under matchen och även en del kontringar. Efter mycket kamp och slit i andra halvlek lyckas Lisa Renberg göra 1-1 i 90:e minuten. Minuten efter hade Jennifer Boman ett skott strax ovanför ribban, men dessvärre lyckas Karin Cecilia Sandbrink göra 2-1 till Vasalund i 93:e minuten efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Förlusten är ett faktum och besvikelsen är enorm.

Ny vecka, nya tag och nya möjligheter.

Nästa match är på torsdag. Vi möter då Piteå borta i Svenska Cupen. 15.30. Nästa seriematch spelas på söndag borta mot Sundsvall.

Tyresö FF vs. USFF 2-0STARTELVAN MOT TYRESÖ FF

Mv: Eva Nilsson
B: Ragna Lestander, Nina Engström, Maria Wictorsson, Anna Rehn
Mf: Anna Forss(56'), Emma Sundberg, Lisa Lantz, Ellinor Andersson
F: Terese Andersson(69'), Victoria Forsmark(75')

Avb: Patricia Hägglund(56'), Mathilda Varmin(60'), Anna Svärdsudd(75'), Amanda Janzén


Byten under matchen
56' - Ut: 7. Anna Forss In: 9. Patricia Hägglund
60' - Ut: 23. Terese Andersson In: 10. Mathilda Varmin
75' - Ut: 6. Victoria Forsmark In: 77. Anna Svärdsudd

Händelser under matchen
4' 1-0 Jennie Jonsson (Tyresö)
37' 2-0 Emma Stålhammar (Tyresö)


KOMMENTARER KRING MATCHEN

En match där vi var på hälarna redan från minut ett. Vi förlorade mot ett Tyresö som var mycket mer på tå och bättre än oss i söndags. Det var väldigt länge sedan det var så tafatt på banan som det var på Bollmoravallen. Första målet gör Tyresö på en hörna där det blir tilltrasslat vid bakre stolpen och Jennie Jonsson (lagkapten i hammarby 2008) forcerade in bollen i mål. Andra målet är tafatt försvarsspel då Emma Stålhammar ostört driver in i banan och tar ett avslut som slinker in bakom Eva Nilsson i södra målet. När vi gjort vårt sista byte så skadar sig kapten Anna Rehn och får en bristning i låret när hon ska dra iväg en utspark. Vi får alltså avsluta matchen de sista 15 minuterna med en man mindre på planen.

Nu lämnar vi den här matchen bakom oss och tittar framåt, nu har vi gjort bort våran "skitmatch" för säsongen tidigt under seriens gång och tar lärdom av söndagens drabbning. Vi kommer käka taggtråd hela veckan och vara sjukt laddade till matchen mot Vasalund på söndag på Gammliavallen.

6. Victoria Forsmark - Jägmästaren

Vickan studerar till jägmästare och vill jobba som produktionsledare i framtiden.

Född: 3 Juli 1985 i Umeå
Moderklubb: Sävar IK
Kom till Södra: Kom 2003, sjätte säsongen nu!
Familj: Mamma, pappa och en storebror.

Vad gör Victoria Forsmark en dag som är ledig från fotboll?
Då hänger jag med kompisar eller håller på med något projekt hemma. Om det är sol ute så hittar man mig ute, oftast på balkongen och inte i skogen som kanske många tror... Jag brukar klinka lite på gitarren också, eller försöker lära mig att spela.

Vi som känner dig skulle ju definitiv leta i skogen efter dig, och vi vet ju att du pluggar på Skogis. Hur kom det sig att du ville börja där?
Det var Lo Persson (en gammal södraspelare) som tipsade mig om utbildningen. Jag tyckte att den verkade bra och hoppade på. Kände ganska snabbt att det var helt rätt.
Det är nog många som undrar vad ni gör på skogis och vad ni kommer arbeta med efter utbildningen. Kan du berätta?
Har nog svarat på den där frågan mer än 128 gånger. Men ok, jag gör ett försök. När jag har läst klart kommer jag att arbeta inom skogsnäringen och vara lite av en expert på skog. Utbildningen är väldigt bred. Man läser om skog, virke, ekosystem, marknadsföring, juridik, organisation och ledarskap, ekonomi och matematik mm. Hoppas någon fick lite bättre koll nu.

Vart vill du jobba och vad vill du jobba med efter din utbildning?
Helst av allt skulle jag vilja jobba i Umeå som produktionsledare, virkesköpare eller med skötsel. Sannolikheten att få jobb här är dock liten. Jag räknar med att behöva flytta söderut.

En fågel har viskat i mitt öra att du träffat drottning Silvia, berätta om det!
Alla jägmästare åker på en Europaresa och den finansieras av att vi studenter bla säljer granar i Stockholm. De senaste åren har det blivit en tradition att skänka några granar till slottet. Det var i samband med det som jag fick hälsa på tant Silvia. Det var rätt kul faktiskt. Alla var uppklädda förutom jag och tre andra som kom i våra arbets/försäljningskläder. Därför fick vi stå och hålla i varsin gran. När sedan Silvia gick runt och tog i hand så bjöd jag på en kombinerad bockning och nigning. Fick hjärnsläpp men hur gör man när man ska hålla i 4 meters kungsgran samtidigt.

Du säger att du gillar att plinka på gitarren. Hur länge har du spelat?
Jag började spela förra sommaren.

Du har inga andra dolda talanger eller dolda intressen?

Hmm, jag är ganska bra på att använda hammare och spik och tycker att det är ganska kul att gå på loppisar/auktioner och hitta fräna grejer.
Skulle du kalla dig själv händig?
Tummen sitter inte mitt i handen iaf. Learning by doing!


5 SNABBA MED VICKAN
Löpduell - Närkamp
StepUps - Handdopp
Gammliavallen - Tegstunet
Passa - Skjuta
Dribbla - Glidtackla


Text: Anna Forss, Foton: Privata

77. Anna Svärdsudd - Frisörernas lärare
Boka tid på Blablabla i Up2-gallerian och bli klippt av "Svärdet"!

Född
: 9 januari 1983 i Piteå
Moderklubb: Munksund Skuthamns IK
Kom till Södra: Inför säsongen 2009, första året i år.
Familj: Mamma, pappa, bror och min sambo Jonas

Vad gör Anna Svärdsudd en dag som är ledig från fotboll?
Jag jobbar på BLABLABLA som frisör och om jag inte jobbar så pluggar jag på Universitetet till frisörlärare. Om jag är helt ledig så umgås jag med vänner och familj.

Har du alltid velat bli frisör?
Ja det har varit min dröm sen liten, jag klippte första gången när jag var sex år och då var det min bästa väns skruvlockar som fick sig en omgång.

Haha, men nu vet vi ju att du är grym på att klippa. Hur kom det sig att du ville bli frisörlärare just?
Det blev ett naturligt steg eftersom jag har varit handledare till elever på min tidigare arbetsplats i sundsvall och har alltid haft det i åtanke eftersom frisöryrket är ganska påfrestande för axlar och nacke. Frisörlärare känns som ett bra komplement i framtiden och en stor utmaning att stå på "andra" sidan saxen och försöka lära ut mina kunskaper.

Vad är det för fisyrtrender som gäller nu 2009 som du gillar?
Fortfarande mycket tunga långa luggar som jag tycker är väldigt fint, sen är alla stilar fortfarande "tillåtna" ingenting är fel. Anpassa frisyr och färg efter ens personlighet och det man trivs bäst i så funkar det alltid! Kloka ord. För oss tjejer som tränar så mycket så sliter det oerhört på håret att tvätta det flera gånger om dagen. Har du några bra ”ta hand om håret tips” för oss idottstjejer? Vad är viktigt?
Viktigaste är att använda bra shampo och balsam som återfuktar och är vårdande för håret. Sen är det alltid bra om man försöker att inte tvätta håret varje dag, det kanske räcker med att bara blöta igenom håret och ta i lite balsam. Även att borsta håret varje dag är bra för att sätta igång blodcirkulationen i hårbotten och för att inte få knutar och tovor.

Hur länge har du bott i Umeå nu, och vad är största skillnaden om du jämför piteå/umeå?
Jag har snart bott ett år i umeå (juli) största skillnaden mellan Piteå och Umeå.... Ja det ska väl vara att det är fler restauranger och fotbollsplaner i Umeå då.

Har du några framtidsdrömmar?
Ja självklart vill jag ju skaffa familj i framtiden, resa och uppleva mycket.
Något speciellt resmål som lockar extra mycket?
Thailand har jag vart till flera gånger och vet hur bra det är där, skulle även vilja till Australien, Nya zeeland, Bali, Kambodja, Laos... mm

Avslutningsvis, berätta något som ingen vet om dig?
Att jag under en simtävlig stoppade starten och var tvungen att gå på toa och kissa.


5 SNABBA MED SVÄRDIS

Löpduell – Närkamp
StepUps – Handdopp
Gammliavallen – Tegstunet
Passa – Skjuta
Dribbla – Glidtackla!!


Text: Anna Forss, Foton: Privata

8. Nina Engström - Trivs i Umeå
Född: 10 Januari, 1987 i Luleå
Moderklubb: Alviks IK
Kom till Södra: Inför säsongen 2009 från Bälinge, första året i Södra nu.
Familj: Föräldrar med respektive och fyra syskon, två systrar, två bröder

Vad gör Nina Engström en dag som är ledig från fotboll?
Jadu, beror på om jag jobbar eller inte. Är jag ledig från jobb också så går jag upp, äter frukost och sedan beger jag mig iväg till gymmet. Där varvar jag mina benövningar med överkropp t.ex. chins. Sen blir det förmodligen Balder till lunch och när kvällen också är ledig så hänger jag med vänner och bara ta det lungt. Nu börjar jag ju jobba snart så då blir det inte lika mycket tid för sånt.

Vad kul att du äntligen fått jobb här i stan, berätta mer, vart ska du jobba och vad blir dina arbetsuppgifter?
Tack, det känns jätte roligt. Jag ska börja arbeta som administratör för Solidarfondservice i kundtjänsten. Jag börjar där den 18 Maj. Jag jobbade ju på SEB i Uppsala, men arbetsuppgifterna kommer inte riktigt vara desamma trots att det är samma bransch och sådär. Ska bli kul med nya utmaningar på jobbet!

Du är ju från Luleå, har bott två år i Uppsala och nu bor du i Umeå, vad är de största skillnaderna mellan städerna?
Oj, ja alltså Umeå är ju mycket mer en sportstad än Uppsala, det känns som att i Uppsala kretsar allt kring studenterna. Även om Umeå också är en studentstad så är det absolut inte på samma sätt. I storlek är det inte så stor skillnad egentligen, det är cykelavstånd överallt. Sen är det STOR skillnad på människorna och mentaliteten, det är mycket roligare att gå ut på REX här i Umeå än på BJ i Uppsala.

Eftersom du kommer från Luleå kan vi misstänka att du gillar Hockey?
Alltså det kanske inte är många som vet men jag är uppvuxen i delfinen som det hette på den tiden. CoopArena sen det byggdes om. Min brorsa lirade hockey och min pappa var lagledare så jag var alltid med på de flesta träningarna och alla matcher. Så länge jag kan minnas har jag sprungit runt i omklädningsrummet, då var jag så liten så jag var typ som deras maskot! Så nu hänger jag självklart med och skulle aldrig hålla på något annat lag än Luleå. Men egentligen är klubben i mitt hjärta Brooklyn Tigers, haha

Du funderade aldrig på att börja lira Hockey själv?
Jag ville göra det när jag var liten, men det blev aldrig av, jag la min tid på fotboll och basket istället.

Avslutningsvis, berätta något som ingen vet om dig?

Jag har gjort 7 mål i samma 11-mannamatch, och jag är en jävel på att baka bröd!


5 SNABBA MED NINA
Löpduell - Närkamp
StepUps - Handdopp
Gammliavallen - Tegstunet
Passa - Skjuta
Dribbla - Glidtackla


Text: Anna Forss, Foto: Privat

Älvsjö AIK FF vs. USFF 1-3STARTELVAN MOT ÄLVSJÖ AIK FF

Mv: Amanda Janzén
B: Ragna Lestander, Nina Engström, Maria Wictorsson, Anna Rehn
Mf: Anna Forss, Emma Sundberg, Lisa Lantz, Ellinor Andersson(90')
Fw: Terese Andersson(77'), Emelie Becker(60')

Avb: Sara Lindblom, Jennifer Boman(77'), Mathilda Varmin (60'), Anna Svärdsudd(90')


Byten under matchen:

60' - Ut: 22. Emelie Becker In: 10. Mathilda Varmin
77' - Ut: 19. Terese Andersson In: 15. Jennifer Boman
90' - Ut: 14. Ellinor Andersson In: 77. Anna Svärdsudd

Händelser under matchen:
11' - 1-0 Nr. 21 Lisa Björkvik (Älvsjö AIK)
54' - 1-1 Nr. 14 Ellinor Andersson (ass. Anna Forss)
74' - 1-2 Nr. 10 Mathilda Varmin (ass. Anna Rehn)
90' - 1-3 Nr. 10 Mathilda Varmin (ass. Lisa Lantz)


KOMMENTARER KRING MATCHEN


En match som Södra dominerar i bollinnehav och chanser totalt från första minuten till sista. De första minutrarna kändes det dock att vi inte var vana vid naturgräset och den extremt hårda planen på Älvsjö IP. Trots detta så visar vi direkt från start vilket som är det bättre spelande laget. Vi rullar boll bra och vänder spelet enligt skolboken. Det är den sista tredjedelen som det slarvas i och avsluten är rent av tama. Vi kommer till chanser men alla skott är plockpotatis för Älvsjö målvakten. Målet dem gör är på en frispark där den oturligt studsar på en Södraförsvarares benskydd och friställer helt Lisa Björkvik från Älvsjö som inte gör några misstag utan kyligt sätter bollen i nätet.

I andra halvlek är det ett helt nytt taggat Södra som kommer ut på arenan från omklädningsrummet. Vi visar direkt från avspark att vi ville vara mer löpvilliga, mer kreativa och gå in tuffare i varje närkamp. Vi hittar bättre lösningar offensivt och det dröjer endast 10 minuter in i halvleken innan Ellinor Andersson sätter bollen efter mycket fint förarbete av Terese Andersson, som slår bollen snett inåt bakåt i planen till Anna Forss som skarvar vidare till en helt fristående "Elle". Tjugo minuter senare kommer mycket pigge inhopparen Mathilda Varmin in och sätter mycket viktiga 1-2 till Södra efter en frispelning av Anna Rehn. Mattis chippar kyligt in bollen bakom Älvsjökeepern. Vi fortsätter rulla boll på ett mycket bra sätt och Älvsjö orkar inte alls stå upp och hänga med i Södras höga tempo. Här kan man verkligen se vilken oerhörd effekt all träning med Urban Ahrun gett oss, vi orkar mala på med samma tempo i löpningarna under alla 90 minuterna. I sista minuten av matchen får Varmin även sätta 1-3 till Södra efter en frispark från Lisa Lantz som det blir målvaktsretur på och Varmin är påpassligt där och petar in bollen i mål. Alla i laget spelade riktigt bra igår på varje position. Vi kom framförallt runt mycket på kanterna med våra yttermittfältare Forssa och Elle som slog sina backar i offensiven gång på gång på gång.

Noterbart är att Ellinor och Mathilda gör sina första mål i Norrettan, stort grattis till våra talangfulla 92:or!

Umeå Södra i media 4/5


Västerbottens Folkblad skriver såhär:

EN HALVTIMME RÄCKTE FÖR SÖDRAS VARMIN

Mathilda Varmin fixade Umeå Södras första seger. Hon spelade bara 30 minuter men hann göra två mål.  -"Jag blev ganska chockad" sa inhopparen

Det var en match med två olika skepnader. I första halvlek syntes det tydligt att Umeå Södra inte är van vid naturgräs. Trots stort bollinnehav lyckades tjejerna aldrig få till någa vassa målchanser. Istället tog hemmalaget ledningen bara tio minuter in i matchen.
- Vi spelade dem lite i händerna, sa tränare Torbjörn Nordström.
Men efter ett bra snack i halvtid vände det. Södra började skapa chanser och Ellinor Andersson satte den viktiga kvitteringen. Therese Andersson stod för ett snyggt förarbete och spelade den snett inåt bakåt till Emma Sundberg, som i sin tur förlängde ut till Andersson.
- Vi lyckades omvandla vårt bollinnehav till riktigt heta chanser, sa Nordström.
Däefter var det dags för inhopparen Mathilda Varmin att presentera sig, när hon byttes in på topp istället för Emelie Becker. Efter bara några minute på planen sköt hon in 1-2 efter en framspelning av Anna Rehn. I matchens sista spelminut fastställde hon också resultatet till 1-3, då hon höll sig framme på en målvaktsretur.
- Det var jättekul, jag brukar inte göra mål eftersom jag inte brukar få spela, sa Varmin om sina premiärmål i a-laget.
Trots det gick hon in i matchen med inställningen att trycka dit åtminstone ett mål.
- Absolut! Det är alltid det som är tanken, sa forwarden glatt.

Bäst för dagen
Mathilda Varmin var tillsammans med Ellinor Andersson och Anna Forss Umeå Södras bästa spelare för dagen, mycket tack vare deras insatser i det offensiva spelet.

VF-ligan:
3. Ellinor Andersson
2. Mathilda Varmin
1. Anna Forss

-

Västerbottens-Kuriren skriver såhär

VARMIN KOM IN OCH VÄNDE MATCHEN

Trots dominas i bollinnehavet låg Umeå Södra länge under i bortamötet med Älvsjö. Men då kom 16-åriga Mathilda Varmin in och vände matchen.

Ellinor Andersson hade precis satt kvitteringen när Varmin fick komma in med 30 minuter kvar av matchen. I Varmins huvud fanns då bara en tanke.
- Att göra så många mål jag kunde. Det är alltid mitt mål, säger Varmin som inte behöver vara besviken med resultatet.
I den 74:e minuten satte hon 2-1 med en kylig chip över Älvsjömålvakten och i den 90:e utnyttjade den blott 16-årige anfallaren ett målvaktsmisstag och petade in bollen.

"Jättekul"
- Så klart jättekul att få göra två mål, säger Varmin som nu visat att hon vill vara med i startelvan.
- Haha, man kan ju hoppas. Men jag är lite av en inhoppare tror jag. Det brukar ofta gå bra när jag får hoppa in, även om målet såklart är att spela från start.
Älvsjö tog snöpligt ledningen när Södra helt tappat markeringen i försvaret vid en frispark i den elfte minuten. Även om Södra hade ett markant övertag bollinnehavsmässigt och skapade en del farliga chanser lyckades man inte få in bollen. Men i den andra halvleken lossnade det. Först tryckte Ellinor Andersson in kvitteingen efter fint förarbete av Therese Andersson och Emma Sundberg innan Varmin kom in och gjorde dina två kassar.
Och det är inget snack om att det är i slutändan var en rättvis seger.
- Oja. Något annat hade känts som ett rån, säger södratränaren Torbjörn Nordström som nöjd över säsongens första seger vill plussa för hela laget.

-

Damfotboll.com
-"Södras 92:or avgjorde"

Älvsjö vs. USFF 1-3
Södraspelarna konfererar. Notera Wictor (2a fr. hö.) som ha 2 olika skor på sig.


Seger idag med klara 3-1 mot Älvsjö på bortaplan idag i Stockholm.
En riktigt bra andra halvlek där vi kan rulla boll på ett kreativt sätt och tämligen löpa sönder hemmalaget på Älvsjö IP's naturgräsplan. Mer detaljerat matchfakta kommer imorgon.

Efter vår egen match såg vi matchen mellan Hammarby och Sunnanå på kanalplan där vi hade hela 5 stycken föredetta Umeå Södra spelare på planen.
Minna Merilouto
och Johanna Andersson i Hammarby och Linda Fransson, Josefin Johansson och Matilda Forslund i Sunnanå. Ur denna strid gick trion Linda, Matilda, Josefin och Sunnanå segrade ur matchen  med 1-0 och det var ett glatt och härligt skellefteågäng som vi åkte tillsammans med både till och från Stockholm. Som alla läst så samarbetar ju Umeå Södra FF och Sunnanå SK tillsammans så det var kul att vi fick möjligheten att fara och stötta våra kamrater och grannar!

-

* Att noteras
är också att det berättades många roliga (kanske dock barnförbjudna?) historier unde de timmar vi fördrev på arlanda innan hemresan. Som om ni hörde en grupp människor skratta hysteriskt mellan 20.00 - 21.00 vid Gate 35 på arlanda flygplats så var det bara Umeå Södra som förmodligen var för trötta och hade tappat fotfästet...

Älvsjö AIK - USFFLite tankar och kuriosa kring veckan som gått och matchen imorgon mot Älvsjö.

Det är nu 2 veckor sedan premiären i Norrettan gick av stapeln och vi har haft extra mycket tid på oss att få finslipa det sista och få puzzelbitana på plats. Det har varit bra fart på träningarna och bra inställning. Vi har fokuserat mycket på de områden vi talat om att förbättra sen senaste matchen under samtliga träningar och det känns mycket bra.
Kropparna är lätta och alla är taggade till tänderna på första 3 poängaren för i år!

Fysträningen med Ubbe har helt gått över till att bli snabbhetsuthållighet och kvickhet. Snabba, koordinerade och kortare löpningar med bra acceleration. Känns väldigt roligt att känna nu när kroppen och framförallt benen blivit lättare hur mycket den stenhårda fysträningen i vinter och alla slitiga timmar på friidrottshallen har gett varenda spelare, vilken skillnad!

På skadelistan har vi just nu följande spelare
# 11. Vanessa Mångsén - rehabar sin knäskada
# 6. Viktoria Fosmark - dras med problem med fötterna
# 9. Patricia Hägglund - fotskada
# 17. Emelie Strand - rehab tränar
# 1. Jessica Lundberg - rehab för sin axelskada


TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS TIPS
För alla södra-fans och nära och kära så finns det en typ av "livescore" på internet för norrettan damer. Den sidan heter Norrettan damfakta - klicka här för att komma dit! där man kan se de viktigaste händelserna i matcherna. T.ex mål, varningar, byten osv.
Så där kan ni följa oss även om ni inte är på plats på Älvsjö IP imorgon bitti!

RSS 2.0