Sunnanå- Umeå Södra 1-1

Det var dags för hårdare motstånd då Umeå Södra mötte Sunnanå SK i en träningsmatch på Norrvalla i Skellefteå i söndag. Ett Umeå Södra utan sina amerikanska värvningar och med ett par spelare borta. Matchen började med fullt tryck ifrån Sunnanå som efter 29 minuter kunde göra 1-0, ett resultat som sedan stod sej perioden ut även om Södra hade bra spel och en del chanser att kvittera.

I andra halvlek gjorde Södra en hel del byten och många spelare fick chansen att visa upp sig. I den 60:e matchminuten kunde Umeå Södras Therese Kapstad efter en fin passningssekvens kvittera till 1-1.  Ett resultatet som står sig matchen ut vilket känns som ett helt rättvist slutresultat.

Sunnanå har mycket att fundera och jobba på för att hitta igen till fjolårets starka spel. Umeå Södra har höjt sig några snäpp och det bådar gott inför kommande säsong.

Beröm till Södras målvakt Josefin Sandström för ett fint målvaktsspel och till hela lagets insats som kollektiv.

Sunnanå under försäsong. Perpetua Nkwocha möter Umeå Södra.

Skellefteås lokala tidning Norran skriver såhär:

Sunnanå har en del att fundera över

Två matcher gav två kryss. Det borde ha blivit betydligt mer.

På lördagen var det Assi IF som var på besök på Norrvalla. Sunnanå började bra och hade en tidig 2–0-ledning. Men efter det slutade allt fungera.

– Jag vill helst inte gå in på detaljer om vad som var dåligt i den matchen, för allt var dåligt, säger Martti Tikkanen som dock fick se sitt lag klara oavgjort efter att Perpetua Nkwocha kvitterat till 3–3 i den 90:e matchminuten.

Söndagsmatchen mot Umeå Södra blev spelmässigt en roligare historia för Sunnanå. För även om det ”bara” blev ett kryss (1–1) var det framförallt inställnings- och försvarsmässigt bättre.

– I den här matchen är det i alla fall ett snäpp bättre jämfört med igår (läs: söndag) men vi har fortfarande många detaljer att arbeta med, säger Tikkanen.