Umeå Södra - Själevad 5-0

A & J
I helgens träningsmatch stod fjolårets seriekonkurrent i Norrettan, Självevads IK, för motståndet. En match där det gissningsvis var tänkt att Södra skulle få träna sitt anfallsspel. Och så blev det också, Umeå Södra ägde spelet ifrån böjan till slut och Själevad hade enbart ett fåtal löpbollar på ytterkanterna som hotade den komfortabla segern. 3-0 efter första halvlek blev 5-0 innan slutsignalen med bud på fler mål. Umeå Södra spelade utan Therese Kapstad, Hanna Folkesson, Liza Lantz, Emelie Strand, Josefin Sandström och Marie Niemilä. I stället fick vi se Jennifer Boman göra en mycket efterlängtad comeback, efter ett 545 dagar långt skadeuppehåll efter en knäskada. Välkommen tillbaka Jempa!

Även Carolinn Sandström och Victoria Ekenberg ifrån Södras div. 3 lag byttes in efter ca. 70 minuter i andra halvlek och gjorde pigga och bra inhopp. I målprotokollet hamnade Anna Gruffman med 2 mål samt Simone Roosqvist, Anna Karlin och Carys Hawkins med 1 mål vardera. Beröm till hela laget som kollektiv och för det fina spelet!

Ikväll väntar en träningsmatch mot ett av UFCs pojklag på T3 Arena kl19.00.