Kvarnsveden vs. USFF 1-2


STARTELVAN MOT KVARNSVEDEN

Mv: Sara Lindblom
B: Lisa Lantz, Moa Westermark, Maria Wictorsson, Ragna Lestander
Mf: Patricia Hägglund(76'), Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Anna Forss 
Fw: Anna Svärdsudd (70'), Victoria Forsmark

Avb: Mathilda Varmin, Emelie Becker (70'), Jennifer Boman(76'), Nina Engström, Josefin Sandström


BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN:

58' Mål Kvarnsveden 1-0 Kennya Cordner
70' Byte USFF Ut: Anna Svärdsudd, In: Emelie Becker
73' Vardning USFF Victoria Forsmark
75' Mål USFF 1-1 Victoria Forsmark
76' Byte USFF Ut: Patricia Hägglund, In: Jennifer Boman
84' Mål USFF 1-2 Moa Westermark (straff)


KOMMENTARER KRING MATCHEN


Efter en 8h lång bussresa till Borlänge under fredagen stannade vi och sov på hotell Gustav Wasa. Efter en riktigt bra frukost på lördagmorgon så var vi otroligt tända och begav oss till matcharenan i Kvarnsveden.

Redan från första minuten visade vi att vi var aggressiva och stressade hemmalaget till dåliga beslut. Vi radade upp en hel drös med lägen att avgöra redan i första halvlek men marginalerna var inte på vår sida. Ellinor Andersson kommer före Kvarnsvedens målvakt på en boll där målvakten är ute och snurrar vid hörnflaggan och slår en snettinåtbakåt passning till Emma Sundberg som avlossar bössan men ett Kvarnsveden huvud är i vägen. Victoria Forsmark sliter också otroligt på topp och har iallafall en 3 lägen där domaren kunde blåst straff efter att hon blivit neddragen i straffområdet. Tror vi har nästan 10 hörnor i första halvlek och en hel del frisparkar i bra lägen men bollen vill inte in och 0-0 i paus är ett faktum.

I andra halvlek så går vi in med samma inställning och fortsätter att sätta riktigt hård press på kvarnsveden försvaret som fick en hel del att göra i den här matchen. Vi fortsätter skapa fina lägen men bollen vill inte över linjen. Iställer är det Kvarnsveden som väldigt orättvist tar ledningen med 1-0 efter en nick vid bortre stolpen av Kennya Cordner. Vi biter ihop och vet att det här är våran match och vi ska vända den, och helt riktigt så i den 75 minuten så slår Moa Westermark en fin frispark till Vickan som blir fälld men ändå får bollen på skallen och den nickas klockrent in i målet. Bland det sjukaste mål jag sett, för mig som stod kvar på mittlinjen så var det som att se en dykande svan. I den 84 minuten så får vi äntligen den straff vi borde haft för länge sedan och Moa stegar fram till straffpunkten och sätter den kyligt i mål. Efter det hade vi flera lägen att punktera matchen ännu mer när Anna Forss fick ett fint inlägg och helt ren kunde nicka men med för lite kraft för att gå in, och Jennifer Boman helt frispelad i straffområdet men bollen letade sig istället i Kvarnsvedenmålvaktens famn.

Den här matchen borde vi egentligen ha stängt i första halvlek med 3 eller 4-0. Det är skönt att vi har tålamodet och så välförtjänt vänder matchen på bortaplan. Nu väntar Sundsvalls DFF på Tegstunet på lördag och vi är grymt laddade för detta norrlandsderby!

Kommentarer
Postat av: Göran perjus

Bra skrivet,en rättvis bild av matchen,hörnstatistiken: 7-1 i första halvlek och 5-1 i andra,till vår fördel,säger en hel del om hur spelet var ute på planen,straffsit. 4-0 till oss

2009-09-07 @ 13:30:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0