Danmarks IF - USFF 2-1

STARTELVAN MOT DANMARK

Mv: Sara Lindblom
B: Anna Svärdsudd, Lisa Lantz, Moa Westermark, Ragna Lestander
Mf: Patricia Hägglund, Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Anna Forss
Fw: Victoria Forsmark, Emelie Becker
Avb: Jennifer Boman, Emelie Strand, Maria Wictorsson, Nina Engström, Amanda Janzén


BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

60' - Byte USFF Ut: Patricia Hägglund In: Emelie Strand
67' - Byte USFF Ut: Emelie Becker In: Maria Wictorsson
68' - 1-0 Danmark, Moa Lina Mattsson
69' - 2-0 Danmark, Julia Lyckberg
71' - Byte USFF Ut: Moa Westermark In: Jennifer Boman
82' - 2-1 USFF, Victoria Forsmark


KOMMENTARER KRING MATCHEN

I fredags åkte vi ned till Uppsala med buss, sov på hotell och fick äta en jättegod hotellfrukost. Matchdagen var regnig och kall. När vi kom fram till planen och fick se den på håll såg den helt okej ut. När vi sedan gick ner till planen för uppvärmning märkte vi att den var långt ifrån okej. Den var oerhört blöt, mjuk och geggig. Det var mer en leråker än en fotbollsplan.

Trots detta kändes det väldigt roligt med match. Vi var oerhört laddade att ta tre poäng och det kändes bra på uppvärmningen. Matchen började precis som man förutspådde. Det var mycket one-touch-fotboll, många långbollar och mycket kamp. Det var även många spelare som såg ut som bambi på hal is. Leran gjorde det oerhört svårt att göra riktningsförändringar. Danmark var ändå det lag som rullade mest efter marken och försökte spela. Dom hade en del chanser, men det hade även vi. Vi hade två jätteklara lägen som borde ha resulterat i något mål. 0-0 efter första halvlek.

I andra halvlek kan man säga att vi gav dom matchen. Istället för att trycka bollarna bakom deras ytterbackar fastande alldeles för mycket på deras backlinje. Dom kunde vinna både första och andra bollar, vilket gjorde det oerhört jobbigt för oss. Vi gled mest omkring, medan dom kunde rulla och komma runt på kanterna. Vid deras första mål är vi alldeles för passiva och deras andra mål är ett skott en bit utifrån som tyvärr slinker in precis bredvid stolpen. Det var synd att deras mål kom så pass tätt intill på varandra som dom gjorde, annars tror jag vi hade kunnat vända matchen. Nu lyckades vi iaf bättra på resultatet till 2-1 genom Vickan, som med denna bild hjälper er att förstå hur planen såg ut:
Det var tråkigt att avsluta säsongen med en förlust, speciellt eftersom Kvarnsveden förlorade och vi hade kunnat knipa tredjeplatsen. Men Danmark gjorde det bra, finns inget att säga om det.

Nu är det några träningar kvar innan säsonger är helt över.. sen får vi börja ladda om inför nästa säsong. Då tar vi steget upp till allsvenskan igen!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0