Umeå Södra i media 4/5

Västerbottens Folkblad skriver såhär:

EN HALVTIMME RÄCKTE FÖR SÖDRAS VARMIN

Mathilda Varmin fixade Umeå Södras första seger. Hon spelade bara 30 minuter men hann göra två mål.  -"Jag blev ganska chockad" sa inhopparen

Det var en match med två olika skepnader. I första halvlek syntes det tydligt att Umeå Södra inte är van vid naturgräs. Trots stort bollinnehav lyckades tjejerna aldrig få till någa vassa målchanser. Istället tog hemmalaget ledningen bara tio minuter in i matchen.
- Vi spelade dem lite i händerna, sa tränare Torbjörn Nordström.
Men efter ett bra snack i halvtid vände det. Södra började skapa chanser och Ellinor Andersson satte den viktiga kvitteringen. Therese Andersson stod för ett snyggt förarbete och spelade den snett inåt bakåt till Emma Sundberg, som i sin tur förlängde ut till Andersson.
- Vi lyckades omvandla vårt bollinnehav till riktigt heta chanser, sa Nordström.
Däefter var det dags för inhopparen Mathilda Varmin att presentera sig, när hon byttes in på topp istället för Emelie Becker. Efter bara några minute på planen sköt hon in 1-2 efter en framspelning av Anna Rehn. I matchens sista spelminut fastställde hon också resultatet till 1-3, då hon höll sig framme på en målvaktsretur.
- Det var jättekul, jag brukar inte göra mål eftersom jag inte brukar få spela, sa Varmin om sina premiärmål i a-laget.
Trots det gick hon in i matchen med inställningen att trycka dit åtminstone ett mål.
- Absolut! Det är alltid det som är tanken, sa forwarden glatt.

Bäst för dagen
Mathilda Varmin var tillsammans med Ellinor Andersson och Anna Forss Umeå Södras bästa spelare för dagen, mycket tack vare deras insatser i det offensiva spelet.

VARMIN KOM IN OCH VÄNDE MATCHEN

Trots dominas i bollinnehavet låg Umeå Södra länge under i bortamötet med Älvsjö. Men då kom 16-åriga Mathilda Varmin in och vände matchen.

Ellinor Andersson hade precis satt kvitteringen när Varmin fick komma in med 30 minuter kvar av matchen. I Varmins huvud fanns då bara en tanke.
- Att göra så många mål jag kunde. Det är alltid mitt mål, säger Varmin som inte behöver vara besviken med resultatet.
I den 74:e minuten satte hon 2-1 med en kylig chip över Älvsjömålvakten och i den 90:e utnyttjade den blott 16-årige anfallaren ett målvaktsmisstag och petade in bollen.

"Jättekul"
- Så klart jättekul att få göra två mål, säger Varmin som nu visat att hon vill vara med i startelvan.
- Haha, man kan ju hoppas. Men jag är lite av en inhoppare tror jag. Det brukar ofta gå bra när jag får hoppa in, även om målet såklart är att spela från start.
Älvsjö tog snöpligt ledningen när Södra helt tappat markeringen i försvaret vid en frispark i den elfte minuten. Även om Södra hade ett markant övertag bollinnehavsmässigt och skapade en del farliga chanser lyckades man inte få in bollen. Men i den andra halvleken lossnade det. Först tryckte Ellinor Andersson in kvitteingen efter fint förarbete av Therese Andersson och Emma Sundberg innan Varmin kom in och gjorde dina två kassar.
Och det är inget snack om att det är i slutändan var en rättvis seger.
- Oja. Något annat hade känts som ett rån, säger södratränaren Torbjörn Nordström som nöjd över säsongens första seger vill plussa för hela laget.