Mf: Anna Forss, Emma Sundberg, Lisa Lantz, Ellinor Andersson(90')
Fw: Terese Andersson(77'), Emelie Becker(60')

Avb: Sara Lindblom, Jennifer Boman(77'), Mathilda Varmin (60'), Anna Svärdsudd(90')

Byten under matchen:

60' - Ut: 22. Emelie Becker In: 10. Mathilda Varmin
77' - Ut: 19. Terese Andersson In: 15. Jennifer Boman
90' - Ut: 14. Ellinor Andersson In: 77. Anna Svärdsudd

Händelser under matchen:
11' - 1-0 Nr. 21 Lisa Björkvik (Älvsjö AIK)
54' - 1-1 Nr. 14 Ellinor Andersson (ass. Anna Forss)
74' - 1-2 Nr. 10 Mathilda Varmin (ass. Anna Rehn)
90' - 1-3 Nr. 10 Mathilda Varmin (ass. Lisa Lantz)

KOMMENTARER KRING MATCHEN

En match som Södra dominerar i bollinnehav och chanser totalt från första minuten till sista. De första minutrarna kändes det dock att vi inte var vana vid naturgräset och den extremt hårda planen på Älvsjö IP. Trots detta så visar vi direkt från start vilket som är det bättre spelande laget. Vi rullar boll bra och vänder spelet enligt skolboken. Det är den sista tredjedelen som det slarvas i och avsluten är rent av tama. Vi kommer till chanser men alla skott är plockpotatis för Älvsjö målvakten. Målet dem gör är på en frispark där den oturligt studsar på en Södraförsvarares benskydd och friställer helt Lisa Björkvik från Älvsjö som inte gör några misstag utan kyligt sätter bollen i nätet.

I andra halvlek är det ett helt nytt taggat Södra som kommer ut på arenan från omklädningsrummet. Vi visar direkt från avspark att vi ville vara mer löpvilliga, mer kreativa och gå in tuffare i varje närkamp. Vi hittar bättre lösningar offensivt och det dröjer endast 10 minuter in i halvleken innan Ellinor Andersson sätter bollen efter mycket fint förarbete av Terese Andersson, som slår bollen snett inåt bakåt i planen till Anna Forss som skarvar vidare till en helt fristående "Elle". Tjugo minuter senare kommer mycket pigge inhopparen Mathilda Varmin in och sätter mycket viktiga 1-2 till Södra efter en frispelning av Anna Rehn. Mattis chippar kyligt in bollen bakom Älvsjökeepern. Vi fortsätter rulla boll på ett mycket bra sätt och Älvsjö orkar inte alls stå upp och hänga med i Södras höga tempo. Här kan man verkligen se vilken oerhörd effekt all träning med Urban Ahrun gett oss, vi orkar mala på med samma tempo i löpningarna under alla 90 minuterna. I sista minuten av matchen får Varmin även sätta 1-3 till Södra efter en frispark från Lisa Lantz som det blir målvaktsretur på och Varmin är påpassligt där och petar in bollen i mål. Alla i laget spelade riktigt bra igår på varje position. Vi kom framförallt runt mycket på kanterna med våra yttermittfältare Forssa och Elle som slog sina backar i offensiven gång på gång på gång.

Noterbart är att Ellinor och Mathilda gör sina första mål i Norrettan, stort grattis till våra talangfulla 92:or!