Mf: Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Lisa Lantz, Anna Svärdsudd
Fw: Patricia Hägglund, Emelie Becker

Avb: Sara L, Moa Westermark, Mathilda Varmin, Victoria Forsmark, Jennifer Boman

Byten under matchen:

36' - Ut: 9. Patricia Hägglund, In:  6. Victoria Forsmark
51' - Ut: 22. Emelie Becker, In: 10. Mathilda Varmin
62' - Ut: 77. Anna Svärdsudd, In: 15. Jennifer Boman

Händelser under matchen:
44' - 0-1 Nr.21 Sofia Fors (Danmark)
47' - Gult kort till Nr.77 Anna Svärdsudd i Umeå Södra.
65' - 1-1 Nr.3 Lisa Lantz, straffmål

KOMMENTARER KRING MATCHEN

En premiär är en premiär, och nu är det skönt att det är över. Det var två lag på banan idag som kände på varandra och sina premiärnerver. Det var en chansfattig tilltsällning på Gammliavallen idag som också präglades av kraftiga stormvindar. I första halvlek börjar vi med motvind i form av orkan och kommer inte riktigt loss från vår egen planhalva. Patricia Hägglund skadade foten i ca. 30' i matchen och Victoria Forsmark ersätte på topp. 0-1 Målet danmark gör är på en fast situation som nickas bort och hamnar vid en Danmarksspelares fötter som tar avslut och bollen passerar Janzén i målet.

I andra halvlek har vi medvind i ryggen och det är ett annat Södralag på banan. Vi höjer upp passningsspelet och anfallsspelet och skapar fler chanser. 1-1 kommer i den 65 minuten på straff som Lisa Lantz stensäkert sätter bakom danmarkskeepern. Mathilda Varmin kommer in som en virvelvind på topp i 51a minuten och rör om i grytan rejält med fina löpningar och driv med boll. Vi har väldigt många fasta situationer med oss i form av frisparkar och hörnor som vi inte lyckas förvalta och göra mål på, vilket är tråkigt. Men det får lossna nästa match istället.
Nämnas måste också att Ellinor Andersson på yttermittfältet gör en mycket bra match med fint driv på bollen och var ett ständigt hot mot danmarks försvarslinje.

Nu tar vi med oss den här poäng och de positiva glimtarna som fanns i matchen och går vidare. Nu är vi igång och nu är premiären över. Nu går återtåget och nu ska vi ånga på i serien hela säsongen ut! Go Go gellow!

Text och illustration: Anna Forss