USFF vs. Umeå IK 1-3

Becker jagar Umeå IK's Rita Chikwelu

Det bjöds inte på något strålande väder igår (läs lördag) på Gammliavallen när USFF tog sig an lokalkonkurrenterna och damallsvenska Umeå IK. En match där vi fick känna på högt bolltempo, bra rörelse och snabba vändningar. Vi fick verkligen jobba tillsammans för att hitta bra positioner i försvarsspelet.

STARTELVAN MOT UMEÅ IK

Mv: Amanda Janzén (46')
B: Ragna Lestander - Nina Engström - Moa Westermark - Lisa Lantz
Mf: Ellinor Andersson (ca70') - Anna Forss - Emma Sundberg - Jennifer Boman (46')
Fw: Emelie Becker - Erika Blomstrand (ca70')

Avb: Sara Lindblom (46'), Anna Svärdsudd (46'), Mathilda Varmin (ca 70'), Emelie Strand (ca 70'), Hanna Emet, Johanna Ekenberg, Malin Johsson-Fredriksson

Mål i matchen

0-1 Sofia Jacobsson
0-2 Anna Paulson
1-2 Emelie Becker
1-3 Sofia Jacobsson

KOMMENTARER KRING MATCHEN

Spännande var det att möta ett nytt Umeå IK denna gång än när vi mötte dem i Damallsvenskan 2008. Som förväntat var det UIK som ägde mest boll och satte press på oss. Det märktes att de hade ett snabbare passningsspel och vi fick jobba och kommunicera med varandra för att avvärja deras anfall. Vi försvarar oss bra, och visar att vi orkar med att jobba hårt hela vägen trots att det är vi som jagar mest boll.

I andra halvlek kommer vi ut och gör mycket bättre ifrån oss. Vi får till ett bättre spel och skapar en del chanser. Det känns som vi vågar lite mer helt enkelt. Kvitteringen kommer också i den här perioden i matchen där Lantz snyggt hittar Emelie Becker i djupet som inte gör några misstag och rullar in den vid sidan om UIKs målvakt. Stundtals riktigt bra, och vi ska inte tas ifrån att resultatet i den andra halvleken är 1-1. (det stod 0-2 i halvtid till uik).

Nyttigt, lärorikt och roligt. Nu får vi ta med oss den här matchen in i den nya träningsveckan och slipa på de detaljer som behövs. Mindre än 3 veckor kvar till seriepremiär nu, och det börjar kännas i kroppen att det närmar sig!