Intervju med en gamling

Ber om ursäkt för att jag funnit alldeles för många dagar högst upp på bloggen. Har varit brist på tid från många håll och kanter. Tar nu mitt ansvar och kollar läget hos Linda Fransson.




Du bytte Umeå och Umeå Södra för Skellefteå och Sunnanå, trivs du bra i staden och föreningen? Ja jag trivs väldigt bra med mitt liv just nu! Det går bra för oss och mig i fotbollen, vi har börjat komma i form och spela efter vår spelidé. Vinsten mot UIK var verkligen ett kvitto på det. Sen har även min kille flyttat upp hit och spelar nu Div.1 fotboll med Skellefteå FF .Vi bor tillsammans i en underbar 2a nära stan och jag älskar att hitta nya småsaker att inreda den med. Jag har även fått jobb som receptionist på Alltele som är en av våra sponsorer. Allt flyter på bra och när jag saknar min familj och mina vänner allt för mycket så är det inte allt för långt hem till Umeå.

  

Det har spelats 4 omgångar av Damallsvenskan, kan du märka några skillnader från fjolåret och denna säsong? Det är svårt att säga efter endast 4 omgångar, i början kan det vara mycket nerver och andra faktorer som påverkar resultaten. Men det har varit mycket skrällar än så länge och det tycker jag är roligt och spännande. Jag tror det kommer att bli en jämnare serie i år än vad det var förra året, vilket är väldigt roligt!

Vilka tippar du som seriesegrare i Damallsvenskan detta år?
LDB Malmö!

Att tillägga: Sunnanå möter Hammarby i helgen, dvs Linda möter Minna. Spännande!!

/Moa Westermark, nr 4


4. Moa Westermark - Alltid fotboll



Moa är beroende av tubtoppar

Född:
28 Augusti, 1989 i Umeå
Moderklubb: Umeå Södra FF
Kom till Södra: Till A-laget 2005. 5e säsongen nu.
Familj: Mamma, pappa, syster och världens sötaste systerson Alfred. Bor på Haga med pojkvännen Johan.

Vad gör Moa Westermark en dag som är ledig från fotboll?
På vardagarna arbetar jag på Umeå Södras huvudsponsor Alltele AB 08.00-17.00, där jag är en "Alltiallo", som jag kallar det själv. Jag har alltid svårt att hålla mig från fotbollen, så har vi en ledig kväll ser jag förmodligen någon match på TV. På helgerna försöker jag hinna med att umgås med kompisar, shoppa och träffa familjen. Det brukar i slutändan alltid sluta med att jag sitter och kikar på matcher som spelas i stan. Fotboll är ju det roligaste som finns.

Eftersom du gillar att titta på fotboll så mycket så måste jag fråga vilket som är ditt favoritlag i stan förutom Umeå Södra?
Måste svara Ersboda på den fråga, inte bara för att pojkvännen spelar där utan för att dom ofta spelar rolig fotboll. Är en trogen supporter på deras matcher oavsett väder och vind. I år kommer det även bli väldigt spännande och kul att se UFC med unga, kända ansikten från stan.
Brukar du och Johan ge varandra konstruktiv kritik efter varandras matcher?
Vi brukar inte prata så jätte mycket om varandras insatser, utan mer diskutera helheten i matcherna. Jag brukar bara kommentera hans insats om han varit bra, annars kniper jag igen… för det är så jag vill att han gör mot mig. Jag vet själv om jag varit kass och behöver inte få höra det, haha!

Finns det någonting som du är beroende av?
Mitt största beroende är nog One tree hill. Har alla boxar som kommit ut och har sett alla säsonger minst 10 gånger, jag lovar! Jag anser detta som ett bra beroende, för jag lär mig massor. De största pluset är alla bra citat och den grymma musiken. Sen är jag även beroende av tubtoppar. Köper jag en klänning med axelband så klipper jag bort dom.
Så man kan säga att musik är ett stort intresse hos dig?
Absolut. Utan musik skulle världen stanna!!
Har du några favoritartister/band?
Jag lyssnar på allt förutom "hetsmusik". Lifehouse är väl det band som har flest bra låtar. Ni som har spotify kan kolla in min spellista.
- Moas spellista på spotify (klicka på länken)

Du är beroende av tubtoppar säger du, Shopaholic-varning?
Jag är egentligen ingen större shoppare. Självklart blir det alltid något när jag strosar omkring på stan, men sällan något som bara är till mig själv. Hittar oftare något till lägenheten, någon present eller bara något som egentligen inte behövs.

Avslutningsvis, berätta något som ingen vet om dig.

Jag sitter framför en dator 8h per dag, men sitter ändå ALDRIG still. Det är ständigt något av mina ben som guppar upp och ner. Det går inte att sluta.


5 SNABBA MED MOA
Löpduell - Närkamp
StepUps - Handdopp
Gammliavallen - Tegstunet
Passa - Skjuta
Dribbla - Glidtackla


Text: Anna Forss, Foton: privata

12. Maria Wictorsson - en riktig sångfågel




Född: 2 Mars 1988 i Umeå.
Moderklubb: Sandåkern SK
Kom till Södra: Hösten 2007. 3:e säsongen nu.
Familj: Bor just nu hemma på Grisbacka hos mamma och pappa. Maria har också 2 bröder, en äldre, en yngre och en hund.

Vad gör Maria Wictorsson en dag som är ledig från fotboll?
Jag kliver upp vid nio och tar på mig träningskläderna och beger mig till tenton. Där tillbringar jag cirka 2h. Sen träffar jag några brudar i laget och käkar lunch på “the place to be” Balder.
Om det är fint väder sitter jag ute och avnjuter en smaskig termos varmchoklad med någon kärvän, och om det är halvrisigt väder tar jag gärna fram guran och lirar lite!

Du har ju en tatuering, vad står den för?
Den står för min kärlek till musiken. En kompis designade den sen smackade jag dit den på benet. Den blev större än jag har tänkt mig, men jag kunde inte blivit mer nöjd. I love it!

Berätta lite mer om ditt musikintresse.
Jag har sjungit så länge jag minns, men det började väl på allvar när jag kom in i musikklassen på Backenskolan i 4:an.
Då började jag även spela gitarr och saxofon. Sen så var jag med i en Opera i 6:an som hette “La boheme”. Jag fortsatte att gå musikklass fram till 9:an. Gymnasiet tillbringade jag på Idrottsprogrammet.
Jag började läsa till musiklärare på Universitetet i augusti 2008, men insåg en bit efter vägen att jag är mer intresserad av att utveckla mig själv inom musiken än att lära ut den.

Du sjunger på många bröllop, begravningar och dop, funderar du inte på en professionell sångkarriär?

Det är klart jag gör.. men jag har för dåligt självförtroende. Jag har aldrig riktigt vågat satsa.
Efter fotbollskarriären då?
Jo kanske, beror väl på vart jag befinner mig i livet.

En fågel har viskat i mitt öra att du ska på Idol-audition i Stockholm i helgen?

Ja, jag har funderat på att söka i 3 år men fotbollen har alltid kommit i vägen och det gör den faktiskt även i år. Vi är på bortamatch mot Älvsjö den 3 maj när Idol kommer till Umeå. Nu hade jag redan bestämt mig för att söka och i helgen när vi har spelledigt så passar jag på att åka till Stockholm på deras uttagning istället, så tillsammans med en govän ska jag tillbringa helgen i Idol-kön. Det ska bli riktigt spännande och hur det än går är det en grej att bocka av på min "att göra" -lista i livet!

Vad har du för framtidsdrömmar?

Förhoppningsvis så går det jävligt bra i Stockholm, jag får skivkontrakt av Anders Bagge på stört och framtiden är säkrad. Game, set and match.

Berätta något som ingen vet om dig.
När jag gick på Dragonskolan så lyckades jag drömma många nätter i rad att jag hade gått på ALLA rutor längst S-korridoren, så en dag efter skolan beslöt jag mig för att göra det.. i hopp om att jag skulle sluta drömma om dem!


5 SNABBA MED WICTOR
Löpduell - Närkamp
StepUps - Handdopp
Gammliavallen - Tegstunet
Passa - Skjuta
Dribbla - Glidtackla


Text och foto: Anna Forss


Matchbilder USFF-Danmark



Lisa Lantz sätter 1-1 målet på straff


Nina Engström nickar bollen mot mål på hörna


Mathilda Varmin avlossar bössan


Jennifer Boman gör sin spelare


Vem hoppar högst?


Patricia Hägglund får assistans av planen av Sara och Jempa

Alla bilder lånade från Västerbottens Folkblad. Fotograf: Ulf Hägglund

Södra i media 20/4



Bild lånad från vk.se, foto: Hanna Eriksson

Här är vad media skriver kring matchen mot Danmark som var igårkväll.

Västerbottens Folkblad
- "Lantz fixade poäng till Södra"

Västerbottens-Kuriren
- "Mer kamp än spel för Södra"

Damfotboll.com
- "Norrettan: Danmark poäng i Umeå"

Upsala Nya Tidning
-"Oavgjort i premiären för Danmark"

USFF vs. Danmark 1-1

STARTELVAN MOT DANMARKS IF

Mv: Amanda Janzén
B: Anna Forss, Nina Engström, Maria Wictorsson, Anna Rehn
Mf: Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Lisa Lantz, Anna Svärdsudd
Fw: Patricia Hägglund, Emelie Becker

Avb: Sara L, Moa Westermark, Mathilda Varmin, Victoria Forsmark, Jennifer Boman


Byten under matchen:

36' - Ut: 9. Patricia Hägglund, In:  6. Victoria Forsmark
51' - Ut: 22. Emelie Becker, In: 10. Mathilda Varmin
62' - Ut: 77. Anna Svärdsudd, In: 15. Jennifer Boman

Händelser under matchen:
44' - 0-1 Nr.21 Sofia Fors (Danmark)
47' - Gult kort till Nr.77 Anna Svärdsudd i Umeå Södra.
65' - 1-1 Nr.3 Lisa Lantz, straffmål


KOMMENTARER KRING MATCHEN

En premiär är en premiär, och nu är det skönt att det är över. Det var två lag på banan idag som kände på varandra och sina premiärnerver. Det var en chansfattig tilltsällning på Gammliavallen idag som också präglades av kraftiga stormvindar. I första halvlek börjar vi med motvind i form av orkan och kommer inte riktigt loss från vår egen planhalva. Patricia Hägglund skadade foten i ca. 30' i matchen och Victoria Forsmark ersätte på topp. 0-1 Målet danmark gör är på en fast situation som nickas bort och hamnar vid en Danmarksspelares fötter som tar avslut och bollen passerar Janzén i målet.

I andra halvlek har vi medvind i ryggen och det är ett annat Södralag på banan. Vi höjer upp passningsspelet och anfallsspelet och skapar fler chanser. 1-1 kommer i den 65 minuten på straff som Lisa Lantz stensäkert sätter bakom danmarkskeepern. Mathilda Varmin kommer in som en virvelvind på topp i 51a minuten och rör om i grytan rejält med fina löpningar och driv med boll. Vi har väldigt många fasta situationer med oss i form av frisparkar och hörnor som vi inte lyckas förvalta och göra mål på, vilket är tråkigt. Men det får lossna nästa match istället.
Nämnas måste också att Ellinor Andersson på yttermittfältet gör en mycket bra match med fint driv på bollen och var ett ständigt hot mot danmarks försvarslinje.

Nu tar vi med oss den här poäng och de positiva glimtarna som fanns i matchen och går vidare. Nu är vi igång och nu är premiären över. Nu går återtåget och nu ska vi ånga på i serien hela säsongen ut! Go Go gellow!


Text och illustration: Anna Forss

Premiär idag kl. 16



Kom och stötta oss i vårsolen idag när vi tar emot Danmarks IF på gammlia i Norrettans första omgång!

Macthreferat, laguppställning och kommentarer kring matchen kommer ikväll.
Gooo, goooo, gellow!

Lagpresentation - forwards


Här kommer sista delen av lagpresentationen och den blir nu komplett inför morgondagens fajt mot danmark.

Forwards i Södra 2009:



Nr.6 Viktoria Forsmark

- En stark targetspelare med sveriges lägsta tyngdpunkt som alltid får med sig bollen ur alla situationer. Har en förkärlek till att språngnicka i straffområdet á la Henke Larsson! Vi kommer garanterat få se några sådana härliga mål från denna brushlare i år.



Nr.9 Patricia Hägglund

- En riktigt oöm och rivig spelare. Snabb i djupled och stark i kroppen. "Patte" kan användas som både mittfältare och forward och kommer med sin speed oroa många försvar i sommar!



Nr.10 Mathilda Varmin

- En riktig bulldozer i offensiven som har en teknik utöver det vanliga. Ung talangfull spelare som har sin framtid för sig. Tuff, stark, hänsynslös, grym snabbhet i djupet och näsa för mål!



Nr.11 Vanessa Mångsén

- Södras mest utpräglade målskytt genom de senaste åren som just nu dras med en knäskada. Varre är snart tillbaka igen, och då kommer hon visa hur viktig hon är för Södra med sina snabba djupledslöpningar och förmåga att alltid göra mål i varje match!



Nr.22 Emelie Becker

- En skön spelare som med sin lugna spelstil och säkra passningsspel skapar ett kollektivt lugn på planen. Hon har även en grym känsla för var målet står. Den här spelaren kommer överraska iår!

Lagpresentation - mittfältare


Här kommer presentation av 2009 års mittfältare i Södra.

Mittfält:



Nr.7 Anna Forss

- Detta är en kvick och teknisk spelare med lagets enda vänsterdojja. I år har "forssa" utvecklat sitt offensiva spel och kommer med sina löpningar och inlägg ge motståndarnas backlinje en bekymmersrynka i pannan. En spelare att hålla ögonen på 09!



Nr.14 Ellinor Andersson

- Ny i A-laget för året från Umeå Södra ungdom. Fick redan förra året göra debut i allsvenskan och gjorde det med besked. Den här furu-tjejen kan gå hur långt som helst. Stark, passningssäker, duktig 1 mot 1 offensivt och defensitv. Flicklandslagsspelare.




Nr.15 Jennifer Boman

- Ny i A-laget för året som tagit klivet upp från Umeå Södra ungdom. "Jempa" är en oerhört träningsvillig tjej som redan visat framfötterna både som mittfältare och forward. Är stark på huvudet och har ett säkert passningsspel.




Nr.16 Emma Sundberg

- I år har Emma verkligen utvecklat sin fysik och visat hur sjukt löpstark hon är. Stöttespelare på mitten som tar ett stort defensivt ansvar och är säker och trygg. Stark i närkamperna, kvick i fötterna och en viktig pådrivare.
(Emma har också chansen att spela i Sunnanå under året)



Nr.17 Emelie Strand

- Ny i A-laget för året från Umeå Södra ungdom. En riktigt talangfull och irrationell spelare som kan alternera som mittfältare och forward. Dras tyvärr fortfarande med skador från förra årets slut. Vi hoppas på att få se Strand tillbaka på planen snart!



Nr. 77 Anna Svärdsudd

- Ny för året från Sundsvalls DFF. En riktig kämpe som visat att hon kommer bidra med många fina löpningar i djupled från sin yttermittfältsposition. Slår grymma inlägg och är duktig på att driva på laget!



GLÖM INTE ATT KOMMA OCH STÖTTA OSS I SERIEPREMIÄREN IMORGON MOT DANMMARK!!




Lagpresentation - backar


Här kommer del 2 av lagpresentationen. Nu går vi raskt över till backarna!

Andra grupp ut, backar:




Nr.2 Anna Rehn

- Lagets kapten och Södra personifierad. Är på toppen av sin karriär och har i år fått ta ett kliv framåt i banan till en yttermittfältsposition. Men, den viktigaste frågan kvarstår, kommer vi att få se Anna Rehn som forward 2009?



Nr.3 Lisa Lantz

- Ny för i år från exAllsvenska Bälinge IF. Spelar just nu innermittfältare och hon planerar att stanna där. Då kommer vi garanterat få se djupledslöpningar á la malin moström från den här tjejen. Har ett tillslag som överraskar alla målvakter, och som hon gjort 4 mål med de senaste 2 matcherna. Vi hoppas "Lantzen" fortsätter i den stilen även under serien 09!



Nr.4 Moa Westermark

- Denna tjej har haft en jobbig försäsong med en ihärdig höftskada. Nu är hon tillbaka lagomt till säsongen så vi återigen kan få se Moas härliga genomskärare och passningar på planen.




Nr.5 Ragna Lestander

- En ytterback som verkligen vågar använda sin fina teknik. "Ragge" måste varit en av dom som fått mycket beröm i björnligan för sina sköna tvåfotare. Vi kommer garanterat att få se många härliga offensiva löpningar från denna tjej i år.



Nr.8
Nina Engström

- Ny mittback för året från exAllsvenska Bälinge IF. En oöm och tuff mittback som har ett grymt huvudspel. Så alla forwards får passa sig, det gör ont att möta Nina.



Nr.12 Maria Wictorsson

- En tuff och stark mittback som bidrar med speed bakåt i planen. Har ett grymt tillslag som blir till ett bra offensivt vapen för oss. Något ni garanterat kommer få se och gilla från denna oömma tjej är klockrena glidtacklingar överallt på planen.
Notis: Hur många hörnmål gör "Wictor" 09?

Lagpresentation - målvakter


Spelartruppen kommer att presenteras från och med ikväll och till premiären!
Vi börjar ikväll med målvakterna och backarna, imorgon fredag kommer mittfältarna och på lördag, dagen innan match så kommer anfallarna.

So here we go.
Målvakterna först ut!




Nr.1 Jessica Lundberg

- Dras tyvärr just nu med en axelskada som stoppar henne från spel detta år i norrettan. Oerhört tråkigt och ett stort avbräck för Umeå Södra. Ingen har väl glömt att Jessica blev Norrettans bästa målvakt 2007? Hon hade nog lätt kunnat kandidera om den platsen i år om hon hade tillåtits spela.



Nr.24 Amanda Janzén

- I år är "Mando" tillbaka från allvar efter sin knäskada. En målvakt som är riktigt bra och säker på fötterna. Kastas nu direkt in i hetluften då Jessica är skadad och kommer nu få chansen att visa vilken bra målvakt hon är.



Nr.25 Josefin Sandström

- En ung talangfull målvakt som tagit klivet upp i A-laget. En lugn och trygg målvakt som är säker på fötterna. Har framtiden för sig!


Kommer snart ett inlägg med presentation av backarna!

Linda Fransson

Igår spelade även Sunnanå match här i Umeå, mot Umeå IK. Sunnanå vann med 2-1 och "vår" Linda Fransson gjorde 2-0 målet. Självklart var vi en stor skara från laget och hejade på Linda. Det var underbart att få se henne göra mål!! Stort grattis Linda, du är kung!! :)

Resultat 3-0

Startelva:
Amanda
Ragna - Wictor - Nina - Rehn
Forss - Emma - Lantz - Svärdet
Patricia - Becker

Bänk: Mathilda, HannaLis, Moa, Terese, Jempa (Alla fick hoppa in) Josefin (Målvakt, ej inbytt)

Gårdagens match slutade 3-0 till oss efter en bra genomförd match. Alvik skapade några farliga chanser på fasta situationer, men annars hade vi det mesta. Vi hade bra varierat spel och kom förbi ett flertal gånger framförallt på vänsterkanten där Ragna och Forss snurrade upp sina motståndare gång på gång.

Värt att nämna är att Lisa Lantz fortsätter att spruta in mål. Två stycken igen, inte dåligt!! Ett Grattis till Nina också som fick göra sitt första mål (på stor plan).


Påskledigt

Hallå!

Vi har nu haft påskledigt några dagar, men nu laddar vi för genrep imorgon. Alvik hemma. Kommer bli en rolig match. Så nu hoppas vi att så många som möjligt tar sig till Dragonplan 1 kl 14.00 och hejar fram oss till en seger i vårt nya matchställ.

Tjingeling!

Vår lediga helg

När Mariehemsmatchen ställdes in i lördags så blev det en form av månadsaktivitet. Först lite bowling och sen umgänge hos nr 4. Trevligt var det.






Resultat 4-0

Startelva:
Eva Nilsson (från Sunnanå)
Rehn - Wictorsson - Nina - Ragna
Svärdet - Lisa - Emma - Forss
Patricia - Becker

Bänk: Terese, Varmin, Jempa, Moa, HannaLis (Alla hoppade in någon gång under andra halvlek) + Sara (målvakt, ej inbytt)

Gårdagens match slutade 4-0 till oss. Spelmässigt gjorde vi en riktigt bra match. Vi hade boll säkert 80% av tiden och rullade runt bra. I första halvlek gjorde vi mycket av det vi tränat på, kanske lite för mycket. Stundtals hade vi för dålig variation i vårt spel, men det blev bättre i andra. Vi skapade fler målchanser än vi gjort någon annan match och borde kanske ha gjort några till mål. Men hur som helst så var det goda besked. Vi fick hålla nollan, rulla bra boll och äntligen göra några mål. Underbart. 

Grattis också till Lisa Lantz som fick göra sitt första (och andra) mål i Södratröjan. Becker och Forss gjorde dom två andra målen.

Nästa match:
Umeå Södra FF - Alvik, 13/4, 14.00 Dragonplanen

"Nya" spelare på kvällens match

Ikväll kommer Sunnanåspelare ner för attspela med oss. Blir bra för alla att få "ansikten" på spelare som säkerligen kommer delta i seriematcher framöver. Eva Nilsson kommer att vakta kassen, och sen lät det även som att både Mathilda Forslund och Lisa Renberg kommer ner och spelar också. Mathilda är ju redan ett bekant ansikte för många i laget. Hon var ju faktiskt med och vann div 1 med oss 2007.

Ska bli grymt kul med match! Kom och heja.

Umeå Södra FF vs Åkullsjön

Helgens träningsmatch blev ju inställd och vi har fått vila våra sargade kroppar fredag, lördag och söndag. En mycket välbehövlig vila för alla. Ikväll är det dags för träning igen och imorgon är det träningsmatch. Mariehem hade inte möjlighet att flytta matchen från i lördags, så istället blir motståndarna Åkullsjön. I min bok är det ett lag som alltid är svåra att möta, så jag tror det kommer bli en bra match för oss. Återstår att se ikväll på träningen vilket lag vi får ihop. Om några lyckats läka ihop lite. Annars har vi bra spelare vi kan låna från Umeå Södra ungdom, så vi sitter inte i sjön! :)

Kom och titta vettja!

Umeå Södra FF - Åkullsjön, 7/4, 20.30 Gammliavallen


Fjolårsspelare

Några spelare från förra året spelar ju som sagt fortfarande kvar i damallsvenskan. Dom fick alla tre chans från start i sina seriepremiärer. Hanna Folkessons AIK tog emot Minna Meriluotos Hammarby, en kamp som Hammarby vann med 2-0. Ett grattis till Minna som fick hålla nollan.

Och igår tog vår sammarbetsklubb Sunnanå sig ann Linköping i Skellefteå. Dessvärre vann Linköping med 3-0. Linda Fransson fanns med från start som yttermittfältare och fick idag 2 "kurrar" från Norra. Bra jobbat! :)



Lycka till i fortsättningen tjejer!

Helgens träningsmatch inställd

Dessvärre blir helgens träningsmatch inställd. Detta på grund av för tunt spelmaterial på vår sida. Igår på träningen var vi 10-12st som kunde spela på slutet och då var 4-5st av dom halvskade och inte kapabla att spela en hel match. Vi har heller inte möjlighet att låna in spelare från Umeå Södra Ungdom då dom har egen aktivitet, så beslutet att ställa in matchen är nog väldigt klokt, även fast det hade varit så gryyyymt roligt att möta Mariehem. Alla var verkligen supertaggade. Men.. vi får ladda inför mötet i serien istället.

Istället blir det träningsmatch onsdag nästa vecka. Motstånd är inte klart. Återkommer med info om detta.

Sammarbete

För dom som inte läst så kommer vi tillsammans med Sunnanå att inleda ett sammarbeta. Där vävs även Sunnanås farmarlag Sörböle in. Emma Sundberg kommer att "lånas ut" till Sunnanå och även denna säsong få spela allsvensk, förutsatt att Sunnanås matcher inte krockar med våra. För självklart är våra matcher prio ett!! I utbyte får vi låna målvakten Eva Nilsson och eventuellt någon utespelare. När det gäller Sörböle så har de i nuläget ingen målvakt, vilket blir perfekt för Amanda och Josefin som då kan få speltid i div 2. Eftersom både Sunnanå och vi har knapert med spelare, många skadade osv, så är det här en mycket bra lösning.

För övrigt: Helgens match kan eventuellt bli flyttad till onsdag nästa vecka, på grund av skavanker på dom flesta just nu. Det bestämt nog ikväll på träningen ifall matchen blir flyttad eller ej.
 
Återkommer!


RSS 2.0