Mf: Patricia Hägglund, Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Anna Forss
Fw: Victoria Forsmark, Emelie Becker
Avb: Anna Svärdsudd, Jennifer Boman, Malin Holmgren, Johanna Forsmark, Amanda Janzén

BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

33' - 0-1, T: Elisabet Klinga
46' - Byte USFF Ut: Maria Wictorsson In: Anna Svärdsudd
51' - Gult kort, T: Jonna Holmberg
58' - Gult kort, T: Malene Marquard Olsen
75' - Byte USFF Ut: Emelie Becker In: Jennifer Boman
82' - Gult kort, S: Viktoria Forsmark
82' - Gult kort, Jennifer Egelryd
82' - Rött kort, Jennifer Egelryd
83' - 1-1, S: Lisa Lantz

KOMMENTARER KRING MATCHEN

Matchens första minuter mot serielsegrarna var något chockande. Tyresö rullade boll otroligt bra och vi fick mest jaga i början. När vi väl vann bollen var vi snabba på att ge bort den igen. Trots den smått kaotiska starten lyckades vi komma in i matchen helt okej i första halvlek. Tyresö hade två-tre riktigt heta chanser, bland annat två frisparkar i ribban. Även vi hade en del chanser där vi framförallt utnyttjade ytorna runt och bakom deras ytterbackar. I den 33e matchminuten kunde dock Tyresö välförtjänt trycka in 1-0, ett resultat som höll sig till halvtidsvila.

Väl inne i omklädningsrummet var det blandade känslor. Självklart tråkigt att vi låg under med 1-0, men samtidigt fanns en positiv känsla att vi ändå gör en bra halvlek mot ett lag som inte förlorat en enda match i år.

Vi kommer ut i andra halvlek med inställningen att vända matchen, och det gör vi. Vi sätter högre press, flyttar upp våra ytterbackar mer offensivt, fyller på med mer folk i straffområdet och smäller till hårdare i närkamperna. Enligt Tyresös ledare så är det domaren som avgör matchen. Läs hans matchreferat här. Visst att vi fick en del med oss, men jag anser inte att domaren avgjorde matchen. Vi kliver in i andra halvlek och chockar Tyresö. Min känsla är att det skapas en frustration hos dom. Och när en av deras spelare tar ett gult kort, för att några sekunder senare snacka till sig det andra, så finns det inte så mycket mer för dom att göra. Vi får spela 10-15min med två spelare mer på banan, eftersom ytterligare en av deras spelare tvingades utgå på grund av skada. Efter en frispark av Moa kan Lisa äntligen trycka in kvitteringen 1-1. Vi fortsätter hålla boll och rulla runt på deras planhalva. Under dessa minuter backar Tyresö hem med hela laget framför deras eget straffområde och vi har svårt att riktigt skapa dom där heta målchanserna. Vi lyckades få en frispark en meter utanför deras straffområde, som tyvärr fastnar på deras mur.

Sammanfattat är vi mycket nöjda med matchen, framför allt i andra halvlek. Hade vi fått spela 5min hade vi tryckt in 2-1 också :)

Älvsjö kommer på besök i helgen. Ikväll börjar träningsveckan inför den matchen. Tagga!