Umeå Södra - Bollstanäs 5-3

En match som vi stora stunder ägde och hade full kontroll över.
Några misstag och vi bjöd på billiga mål.

Redan efter 5 minuter hade vi 2 klara målchanser genom Maria Niemelä och Terese Kapstad som borde resulterat i 2-0, tyvärr så rullade bollarna någon decimeter på fel sida om stolpen. Men vi fortsatte att jobba och hade bud på fler mål.
Vi blev snuvade på en straff då Bollstanäs målvakt tog en rejäl nacksving på Carys Hawkins och det är för oss helt ofattbart att både huvuddomaren och linjedomarna missade den förseelsen.

I den 17' gjorde Carys Hawkins 1-0 och det känns som att vi slappnar av lite grann och bjuder in Bollstanäs i matchen igen. De gör även 1-1 på ett friläge och tar sen över matchen.

Vi lyckas göra 2-1 genom Jessica Rostedt i matchminut 33' och även de viktiga 3-1 (Carys Hawkins 45' på frispark från Lisa Lantz) och 4-1 (Terese Kapstad 46') just innan halvtidsvilan!

Vi kommer ut taggade till andra halvlek och fortsätter att rulla boll och visa vårat fina passningsspel.
I den 57' gör Bollstanäs 4-2 på lite individuellt slarv.

Lisa Lantz gör ett vackert nickmål på frispark av Carys Hawkins i den 65' och det känns som att vi återigen har all kontroll över matchen!

I slutminuterna reducerar Bollastanäs till 5-3 men segern kändes aldrig riktigt hotad!

Ett stort beröm till laget som helhet och ett extra plus till Carys Hawkins och Lisa Lantz.

Avb:
Josefin Sandström, Johanna Eliasson, Sofia Stenman, Emelie Strand, Jennifer Boman, Maxime Lindholm

Byten under matchen:
70' Ut: Anna Gruffman In: Emelie Strand
76' Ut: Johanna Ekenberg In: Maxime Lindholm
80' Ut: Ida Åberg- Zingmark In: Jennifer Boman