Mf: Patricia Hägglund, Ellinor Andersson, Emma Sundberg, Anna Forss
Fw: Victoria Forsmark, Emelie Becker
Avb: Jennifer Boman, Emelie Strand, Malin Holmgren, Johanna Ekenberg, Amanda Janzén

BYTEN OCH HÄNDELSER UNDER MATCHEN

6' Mål USFF - Patricia Hägglund
32' Mål USFF - Patricia Hägglund
41' Mål USFF - Viktoria Forsmark
58' Mål USFF - Moa Westermark, straff
68' Mål USFF - Anna Svärdsudd
78' Mål USFF - Ellinor Andersson

KOMMENTARER KRING MATCHEN

Sista hemmamatchen för året och det går ju inte att vara annat en nöjd när vi avslutat med en 6-0-seger. Vi hade ett bollinnehav på säkert 90% och mötte ett lag som tyvärr inte alls verkade vilja vara med och spela. I första halvlek rullade vi boll bra, men i ett lite för lågt tempo. Tyvärr blir det lätt så att man faller in i motståndarnas bolltempo när man är så pass överlägsen, i alla fall för oss. Målskörden började i minut 6 när Patricia lätt kunde trycka in 1-0 på en frispark av Moa. (Det roliga är att Tobbe precis innan matchen sa att Patricia kommer att nicka in ett mål på frispark idag, tänk på rätt han kan han ibland) Efter det skapar vi chans på chans och borde kanske till och med ha gjort fler än 3 mål i första halvlek.

Andra halvlek blev ännu bättre än första. Vi skruvade upp tempot en aning, varierade spelet bättre och försökte oss på lite svårare grejer. Ibland lyckades det, ibland inte. Trots några bolltapp i uppspelsförsök lyckades vi ändå rätt omgående jobba tillbaka bollen för att påbörja anfall igen. Värt att nämna i andra halvlek, förutom snygga mål, är att Emelie Stand äntligen fick göra debut i år. Efter ett väldigt långt skadeuppehåll är hon äntligen tillbaka på planen, och var dessutom grymt nära på att få göra sitt första mål också. Stort välkommen tillbaka till dig Emelie!

Sista hemmamatchen är nu avklara, kvar är sista matchen för säsongen. Danmark borta till helgen. Resan börjar redan på fredag då vi bussar ner till Uppsala. Jag tror vi alla ser fram emot uppehåll, MEN inte förrän vi vunnit mot Danmark och tagit ytterligare 3p. Vi har chans att klättra upp till en tredjeplats i tabellen och det är en chans vi ska ta vara på.