Mf: Viktoria Forsmark, Emma Sundberg, Ellinor Andersson, Anna Forss
F: Emelie Becker(67'), Patricia Hägglund

Avb: Anna Svärdsudd, Sandra Lindqvist, Jennifer Boman (67'), Nina Engström, Sara Lindblom

Byten under matchen
67' - Ut: Emelie Becker In: Jennifer Boman

KOMMENTARER OM MATCHEN

Derby är derby, det var vi väl medvetna om innan gårdagens match. Vi visste att det inte skulle spela någon roll att vi är ex. damallsvenska och Mariehem nykomlingar. I derbyn händer allt!! Dom första minuterna hade Mariehem mest boll. Rullade fin fotboll och skapade vassa målchanser, bland annat en frispark i ribban från Kapstad. Trots detta kunde vi på en halvkontring göra 1-0 genom Patricia Hägglund. Kanske inte helt rättvist om man ser till inledningen, men det gäller att vara effektiv. Vi kunde succesivt skapa en del fina anfall och fick dessutom en straff (som tyvärr inte gick i mål) innan vi i minut 42 kunde göra 2-0 genom Lisa Lantz. Dessvärre kunde Mariehem hämta igen till 2-1 precis innan halvtidsvila, ett mål som gjordes av Andrea Collén.

I andra halvlek kunde vi förstå att solen ställde till det för Mariehems målvakt i första halvlek, för den var riktigt otäck. Efter ett missförstånd mellan back och målvakt kunde Mariehems Marielle Sikström göra 2-2. Vi fortsatte att mala på, trots att spelet verkligen inte fungerade som det gjort de två senaste matcherna. Men i minut 53 kunde Ellinor Andersson göra 3-2 genom ett klockrent volleyskott och bara 3 minuter efter satte Patricia Hägglund 4-2 med sin vänsterdojja. Men matchen var verkligen inte avgjord bara för det. Mariehem fortsatte att skapa chanser och var nära på två hörnor innan dom efter den tredje hörnan kunde göra 4-3. Rysare! Därefter plattades matchen av något. Det skapade några halvchanser hit och några halvchanser dit innan dommaren kunde blåsa av matchen.

Otroligt skönt med tre poäng och derbyseger! Spelmässigt kanske vi inte var det bättre laget i den här matchen, men sett till effektivitet var vi bättre och det var det som gav oss segern igår.

Nu får vi ledigt över helgen innan vi drar igång med en ny träningsvecka. Nästa motståndare blir Västerås BK 30.